Здравейте,
Имам климатик LG AC12BQ, монтиран в единия край на продълговато помещение (нещо от сорта на 9х3 метра). В режим на охлаждане зададената температура е точна почти до 0.1 градус в средата на помещението, на около 90см височина (имам термометър там). В режим отопление, обаче, нещата се променят заради това, че топлият въздух се издига нагоре и следователно при зададена температура 26, в средата на помещението е 21... а в зоната над климатика е 26.5. Просто е монтиран не по дължината на помещението, а перпендикулярно (защото има витрина от пода то тавана и просто няма как).
Следователно той изключва докато температурният датчик на вътрешното тяло не отчете 25.5, а в помещението вече е паднало под 21. Знам, че има някакви сервизни кодове, с които може да се програмира температурен офсет (изместване), но не откривам никаква документация как да се направи това... Ако това не е възможно се чудя дали не може да се монтира и сдвои с термостат (техен или друг по някакъв отворен протокол), който да поставя в средата на помещението и климатикът да следва данните от неговия термометър?