Това нещо съм го забелязъл отдавна, но все не можах да се наканя да питам.....
Постановката: Видео карта RADEON 9100 или 7000. Мисля че важи за всички модели (не съм сигурен). Драйвера е Каталист, не последния, но и това няма значение - проблема го има още откакто ползвах Каталист 3.х.
Резолюциата на монитора е 1024х768, а честотата на опресняване (refresh rate) 100Hz.
Като пусна някоя игра, и тя тръгне на по ниска резолюция, картината "бяга" от центъра. Ако играта има опция за избор на резолюция, влизам настройвам на 1024х768 и всичкко си идва на мястото. Обаче има доста аркадни игри (последен пример - снощи инсталирах на децата "Zuma deluxe") - играта тръгва на 640х480. Изместването от центъа е голямо и дразни. От едната страна се появява голяма черна лента (дясно), а от лявата страна се "изрязва" част от картината. Няма опция за смяна на резолюцията. Refresh rate - си е 100Hz.
Забелазал съм, колкото е по ниска резолюцията толкова "изместването" е по-голямо. НАй-малко е при 800х600.
Има ли някаква настройка с която да се коригира това - БЕЗ да пипам настройките на монитора (изместване в ляво или дясно) - защото тогава се променя "центъра" когато се върна в стандартната си резолюция (1024х768)?
Refresh rate също искам да си остане 100Hz.