Ot сайта на Soft-Clima ми направи впечатление това:
"Технологично няма проблем климатика да работи и при ниски температури на околната среда на охлаждане , като се вземе предвид, че в следстрие на ниската температура на вън и интензивания топлообмен хладилния агент се втечнва и попада в течна фаза в смукателния колектор на компресора, което е крайно неблагоприятно за работата му и води до необратими дефекти."
Набързо го втечнихме агента и го пуснахме директно в компресора. Няма такова нещо, повечето знаем как става. Явно това е написано така за да плаши клиентите![]()
Към мнението на Ванко бих добавил, че ниското налягане/температура на изпарение ще доведе до замръзване на вътрешния топлообменник, и след това липса на вентилация. Също може да има много други поразии, включително и течен фреон на входа на компресора. А тия ротационните не обичат това
Към bigmouth: Може би тия платки не могат да разширят много диапазона. Въпреки че аз не виждам логика. Настройваш на желаната температура която искаш да има при датчика и това е. Модулите които аз съм монтирал са като кутии, слагал съм ги на двигатели до 1/2HP на 240в. За жалост нямам под ръка за да видя марката и модела. А има и по-специални които са за двигатели на 600в монофазни. И всички тия работят успешно и при температури -20 и -25. При монтажа на датчика обаче задължително го обвивам с изолация. Реално тоя метод не е нищо ново.