Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 18

Добър избор ли е SHARP за сървърно помещение?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    9
    #1

    Добър избор ли е SHARP за сървърно помещение?

    Мисля си дали някой е монтирал Sharp и какво мислите за тези климатици. В Техномаркет са на промоция и доста агресивно се опитват да наложат марката във високия клас. Поразрових се и забелязах, че е изключително наблъскан с всякакви екстри и глезотии, но съм чувал много малко отзиви за тези машини. Всички модели по книга работят на охлаждане на -10С, та си мисля че е добър вариант за малки сървърни. Ако някой е монтирал такава машина за работа в охлаждане (за сървърни) ще се радвам да разбера впечатления.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    3,036
    #2

    Re:вашето мнение за климатици SHARP

    За какво ти е такъв климатик от висок клас в сървърно??? Ако те притеснява работата при ниски температури в режим на охлаждане-просто се добавя един модул за 200 лв към външно конвенционално тяло и готово.няколко години съм монтирал конвенционални Електри в базовите клвтки на Мтел и Вивател и там така се решава проблема.Защо да хвърляш 1500- 2000 лв,като става и с 600-700.

  4. Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    320
    #3

    Re:вашето мнение за климатици SHARP

    Ванко, я да те питам слагал ли си инвертор в такова помещение където работи само на охлаждане. И как става хватката зимата? Тука знам че имаха проблеми с това, и после митсубиши изкара някакви Mr. Slim дето бачкат до -40°С. При конвенционалните с обикновени монофазни едноскоростни вентилатои на кондензатора е лесно.

  5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    3,036
    #4

    Re:вашето мнение за климатици SHARP

    Никой нормален инвеститор не слага инвертор в сървърно,поне аз нямам такъв и не съм и чувал от колеги. Навсякъде мятаме конвенционалки с модула за работа през зимата на охлаждане.По-дуракоустойчиви са и изкарват много повече без грижи,което е по-важно от икономията за 5 лв на ток.

  6. Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    320
    #5

    Re:вашето мнение за климатици SHARP

    Ясно, а модула за който говориш слагате ли на термопомпи, и ак ода, как реагира той ако се пусне машината на отопление?

  7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    3,036
    #6

    Re:Вашето мнение за климатици SHARP

    При нас всички климатици са си термопомпи,тоест имат и отопление и охлаждане.Модула не работи в режим отопление.Пусни ми на лични една ел.поща да ти пратя ръководството за употреба и монтаж.Или потърси в Гугъла - Dixell XV 105 D

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    320
    #7

    Re:Вашето мнение за климатици SHARP

    Да немрих го в нета. Само не можах да разбера някаква сонда ли се слага. Как става меренето на температурата на кондензатора (предполагам че е по температура). Тия които ние слагаме са направени така, че когато си на охлаждане, вентилатора си модулира. Така може да работи при ниски темп. в режим охлаждане. Но когато системата мине в режим отопление, модула получава сигнал и знае че машината топли, тогава пуска вентилатора на максимални обороти. Всичко това разбира се на конвенционална машина, на инвертор не може да стане според мен.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    3,036
    #8

    Re:Вашето мнение за климатици SHARP

    Да,има термосонда със спец.щипка за фиксиране върху медна тръбичка. За инверторите казах,че не знам. Откачал съм външен вентилатор за проба и някои марки не " усещат" липсата му веднага,а косвено след време поради нарушаването на нормалния режим.Така,че има вариант да се "излъже" според мен.

  11. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    478
    #9

    Re:Вашето мнение за климатици SHARP

    тези платки ги продавах около 2 години - английски такива. Обаче се оказа, че ако един стандартен сплит работи от +15 до+43 в режим "охлаждане", то платката разширява работния диапазон до 0 или макс минус 5 градуса. после има голяма вероятност машината да се "успи" (Panasonic, Toshiba преки наблюдения), да протече вътрешното тяло (вследствие на обледяване) или най-лошото- мокър ход на компресора - с последстващо чупене. Затова за сървърни си слагам единствено машинки предназначени за такива помещения. И дори най-лошото е, че някой марки ги дават,че работят-ама като удари студ те спират. Затова съм се спрял на някой модели на Toshiba и Daikin. Mitsubishi на знам, но сигурно и там имат подходящи такива

  12. Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    320
    #10

    Re:Вашето мнение за климатици SHARP

    В случая не става въпрос за платки на машината, ами за допълнително монтирано устройство, което поддържа зададена температура (налягане) на кондензация чрез модулиране на вентилатора. Това което аз съм слагал на обикновена конвенционална машина работеща само в режим на климатизация работи идеално и на -15°С. Вентилатора едвам се върти, и високото ми налягане беше около 200psi на R22. Това колко е в барове сега не ми се смята Имаме такива модулчета които работят и по налягане. С плавно регулиране, а има и такива дето са ON/OFF. На 275psi включва и на 215psi изключва вентилатора. Та всякакви варианти има, аз лично предпочитам тия по налягане. Така не се налага да търсиш къде точно на кое коляно е най-добре да монтираш сондата. Само едно нещо да добавя. Тия неща с плавното регулиране не са много удачни при двигатели на плъзгащи лагери. Ако са сачмени е по-добре.

  13. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    478
    #11

    Re:Вашето мнение за климатици SHARP

    За същото става дума. Беше с един или два датчика - един тръбен и май един въздушен. И управлява оборотите на външния вентилатор. И като го монтираш не разхерметизираш системата, а само превързваш електрически външното тяло

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    11
    #12

    Re:Вашето мнение за климатици SHARP

    LG също имат нелош low ambient модул

  16. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #13

    Re:Вашето мнение за климатици SHARP

    Прочетох информацията към която soft-clima даде линк за тези нискотемпературни модули слагащи се за да могат евтините климатици да работят при ниски външни температури в режим охлаждане, но като че ли в текста nebelservice посочва предимно последствията при неползването на този модул.

    Някой може ли да каже каква е основната причина да се слага тази допълнителна платка? Какво, къде и защо се променя в хладилния процес при режим охлаждане и външни температури от +0 °С до +40 °С, че да се налага външна намеса.

  17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    3,036
    #14

    Re:Добър избор ли е SHARP за сървърно помещение?

    Не е при температури от 0 до 40,а е при -10,-15°. И мисля,че сам можеш да си отговориш на въпроса.Прекалено охлаждане= повишена кондензация във външното тяло = по-ниска температура на изпарение във вътр.тяло=неефективно охлаждане.

  18. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    478
    #15

    Re:Добър избор ли е SHARP за сървърно помещение?

    слад доста ровене от моя страна преди време стигнах до следния извод:
    Такива платки или Low ambient kit се предлагат от доста производители и на доста различни цени - някой стигат близо 400 лева с ДДС. Но човек трябва внимателно да чете инструкциите за експлоатация на тези LAK-ове. някой са подходящи само за машинки до 12000 BTU - така пише!!!. Освен това настава и друг проблем - както писах по-горе - разширяват диапазаона на работа, но не достатъчно. Всъщност съм виждал на едно изложение LAK който гарантира работа и при минус 15 - но никой не го носи тук. Може би е много скъпа. И като се събере А, B и C се получава, че е по-добре да си слагаш в сървърни помещения климатици от проверени марки, които знаеш че работят. Иначе мнения по темата ще има толкова, колкото са и пишещите тук.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. SHARP AY/AE-XPC09JR или AY/AE-XP9HR за помещение 60 кубика
    От Валентин Бояджиев във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 13
    Последно: 08-08-14, 14:52
  2. добър ли е sharp 3D LED LC-39LE750
    От nask_o във форум Sharp телевизори
    Отговори: 4
    Последно: 23-11-13, 13:32
  3. Отговори: 0
    Последно: 17-11-13, 14:55
  4. Избор на климатик за 29 м2 помещение
    От Rado_777 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 24
    Последно: 17-04-13, 11:41
  5. Sharp AY-J25G - добър ли е този модел?
    От fireeagle във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 9
    Последно: 27-04-10, 22:15

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе