Искам да попитам за мнение относно този модел става ли за 18 квадрата ше се ползва предимно за отопление?
Благодаря предварително!
Искам да попитам за мнение относно този модел става ли за 18 квадрата ше се ползва предимно за отопление?
Благодаря предварително!
Модел след 2000г.със COP над 5.Би трябвало да нямаш проблеми.Все пак е добре да кажеш какво ще отопляваш,изложение,изолаций и т.н.
Ще отоплявам всекидневна 18.5 квадрата без изолация дървена дограма със външни ролетни щори досега бях със 10 ка но във най студените дни се товари доста да размразява външното тяло затова реших да го сменя със по голям и днес попаднах на този sharp .Добър климатик ли е този модел специално за отопление ми трябва на студено почти него ползвам?
----------------------
Забравих да спомена изложението е югоизточно.
к4007,давам ти линк с доста преводи на дистанционни.Попаднах случайно днес на тоя сайт.Дано не се приеме като реклама,аз не съм в тоя бранш.Ето ти линк: http://www.varnaklima.com/index.php?...emote_controls Надявам се да намериш това,което търсиш!
Не ми е ясно защо сменяш 10-ка с 9-ка с очаквания да стопли повече? Каква е била предишната "10-ка" - модел?
Съвет - смени си дограмата и се изолирай.
Иначе за климатичето:
2000 - 2001 г.
2.5 kW на охлаждане, консумация 480 W, EER 5.21.
3.4 kW на отопление, консумация 635 W, COP 5.35.
Има максимална мощност 3.9 kW при 2° външна температура
По принцип напълно достатъчен за 18 кв.м. в общия случай, но кажи с каква "10-ка" си имал проблем с отоплението преди това за да разберем дали проблемът е бил в климатика или в топлозагубите ти!
Несъм имал проблем със предишният климатик просто зимата по често се включва да размразява външното тяло и при по ниски температури вижда зор но не е спирал и за минута грешката е моя че
не взех 12 -ца а взех 10 -ка иначе климатика който искам да подменя със по голям е SANYO SAP22R него съм решил да сложа във по малка стая а относно SANYO -то мога само да кажа
А относно дограмата тя е дървена ползвам външни ролетни щори къщата е без изолация.
Ами нормално, SAP-22R е 7-ца/8-ца и е леко малък за 18.5 кв.м. неизолирана къща! Сигурен ли си, че моделът е точно "SAP-22R" - да няма нещо преди 22-ката?
Не мога да намеря колко kW на отопление е твоето sanyo, трябва да пише на него някъде. Вероятно този, който си харесал, със своите 3.4 kW номинално отопление ще се справя много по-лесно. Другият вариант - изолации!
Deianka... ето това SAP-A22Rе машината на к4007....охлаждане 2.2kW(0.5~3.0kW), консумация 430W(180~1000W), отопление 2.5kW(0.5~3.9kW), консумация 460W(180~895W)...Другите параметри са ясни като се има предвид тези. Тази машинка е за помещение не по голямо от 11-12 кв. метра....
И си е чист герой, щом е стоплял 18.5 кв.м. студена стая. Трябва му климатик 25-ца или 28-ца (а не 22-ка), ама от тези със завишените отоплителни мощности, а не да са равни на охладителната.