Здравейте!
Скоро ще си взимаме климатик,и възможно най-добрия за тези пари се оказа SHARP AY/AE-XPC09JR.
Моля ви за отговор,тъй като нямаме в момента отопление,и затова ни е малко спешно..Нека всеки който има опит с този или подобен модел да пише.
Дано има желаещи да ми отговорят,защото нямам никаква представа от климатици,,, ,а исках нещо японско,а и в крайна сметка дават се пари(кредит ще тегля),много,много ви моля,посяветвайте ме!Само разбрах от голямото ровене в интернет,че COP трябва да е над 4.00 и затова се спрях на този SHARP.Ето какво само знам,но нищо не ми говори...
''1. Най-напред се уверете, че климатика е инверторен
2. Запознайте се с това при какви температури работи, защото повечето китайски климатици под -10 градуса отказват да работят
3. Вижте коефицента на преобразуване (СОР), добрите климатици можете да познаете точно по този коефицент. Ако климатика е под 4.00 СОР, то първо няма да е икономичен, второ няма достатъчно мощност, но имайте в предвид колкото е по-голям един климатик, толкова повече му пада COP-a
4. Запознайте се с параметрите на излъчвания шум, добрите климатици работят до 30db шумоотдаване
Климатика трябва да бъде една дългогодишна инвестиция. Не правете компромис, заложете на Японски климатик. Каквато и марка да вземете няма да сбъркате. Осака не са японски! LG- са северно корейски а Panasonic също не са японски, японското име на Панасоник е National!''
Благодаря предварително на всички!