Ще топли и до - 15 С , тествани са вече една зима в Русе, никакви грижи не са създавали.Първоначално публикувано от valen1
А как стои въпроса с разскрежаването. Тъй като програмно са предвидени за работа само до -7°, вероятно се скъсват от дефрости през половин час.
не знам до колко са предвидени програмно да работят, но не съм забелязал да се скъсват от дефрости.Първоначално публикувано от valen1
Има отличен дефрост,големи отвори на тавата,питата се чисти до край-макс.за 5-6мин.цялата работа.
Последните дни не съм го засичал,но плочките под него са сухи.
Явно е сух студ и не влияе пряко на дефроста.
Не се скъсва,дори рядко се сеща.
Защо в сервизните на Шарп няма данни как пада на мощността?!? Много е дразнещо! Супер любопитно ми е каква мощност би му останала на моя при -10 примерно.
Нещо много се зарибих по климатиците
Отностно тракането на тоя Шарп. Реших проблема по друг начин. Махнах тия цигании да подпирам с гумички и тн. Просто не го затварям докрай и така също не трака Има 1 сантиметър разстояние между пластмасите, тъкмо да смуче въздух и от там:P За тест го пуснах на Full Power и пуснах Coanda-та - дори и така не трака
ferdi, твоят трака ли при включена Коанда?
Не не трака-затворен плътно,всичко е много тихо.
Мога да пусна едно записче-да развенчая накои грешни отношения относно шум.
Според мен е леко крив или усукан и затова не се затваря плътно.
И оттам като не се затваря добре имаш този паразитен шум.
Скоро ще пусна клипче.
П.с. Коандата е супер.
Нако бако беше писал някъде,относно мощността на шарповете,поразрови се и ще намериш нужното.
За LSR серията няма данни за топлоотдаването.Северняците правят тестове на машините предвидени за техния пазар, а този модел не е от тях.
Не можах да кача клипчето.
Може би картата нещо не е форматирана.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1321818189[/time]_________________________________________________
:
Съжалявам за СПАМ-a, но не ми излиза опцията "Промени". Нека админите да слеят постовете, ако решат.
Харесва ми на Sharp 9/12 LSR, че има поне 2-3см разстояние между тавата и топлообменника, за да има къде да се изтича водата и, ако замръзва, да не пречи на работата на климатика:
[img width=800 height=600]http://s11.postimage.org/jp2rcxf43/Sharp_12_LSR.jpg[/img]
image hosting jpg
Писах на Шарп Австрия да ми пратят service manual. Те не ми отговориха директно, а са препратили писмото до АКТОН. От там ми писаха да ме питат какво искам, казах им, че искам искам service или technical manual или нещо подобно и до там. Засега няма отговор - минаха 2-3 дни. Искам да видя графика за мощността, да видя схема на климатика и тн.
В Румънски сайтове прочетох, че е с двойно-роторен компресор. Някой може ли да потвърди?
http://www.sharp-ac.tk/index.php?rou...&product_id=78 цъкаш на "date tehnice" -> Tip Compressor Twin Rotary
Не знам доколко е надежден източника.