От търговските сайтове рядко е надеждна.Абсурд да е двойнороторен на тази цена и при тези -7.
От търговските сайтове рядко е надеждна.Абсурд да е двойнороторен на тази цена и при тези -7.
Най-после се сдобих с информация за този SHARP!!От АКТОН са супер пичове!
И такаа... SHARP 12 LSR e с:
- Стандартен роторен компресор
- Капилярка
Отдавана мощност при отопление при по-ниски външни температури:
-10 градуса - INPUT 750W OUTPUT 1500W COP 2.00
-7 градуса - INPUT 820W OUTPUT 2000W COP 2.44
-5 градуса - INPUT 850W OUTPUT 2300W COP 2.70
MSZ-GE25VA при -5 пак отдава 2300 само дето консумира 581W12LSR обаче има по-нисък минимум:
Power input Heat Min-Max (W) 220-1470 при 0,9 отдаване
Power input - Heating (min. - max.): 260 - 1200 kW при 1.3 за ME-то
А и на Sharp при по-топло от -5 му остава доста повече мощност, тоест за преходните сезони ще е по-добре. Така че са на кантар нещата
Май трябваше и аз едно ME да взема. Но не съжалявам де. За тези пари съм доволенОт Актон ми казаха, че с този SHARP дотук нямат нито един сервизен случай, а доста голямо търсене имало за машинката. Това е втората фирма, която ми дава такава информация - от ВИМАКС ми казаха същото преди време. Мога само да се надявам да не съм първият:P
Като тези данни са за 540 кWh,годишна консумация.
5,4А,240-1075-1470.
Като цяло няма много писане по темите за шарп и маню,пардон саню.
Moжеш спокойно да му пишеш тройка-най хубавата оценка ,след шестицата.![]()
Еееее,маню ги харесвам-особенно шики рики с панел металик.
На касапа са убави.По натам само маню и шар-пей.Ама от по-скъпите.
Щото по-добре да си увеличавам доходите,отколкото да си намалям разходите.![]()
Между другото това за капилярката май много не го вярвам,защото имам каталог 2010г.
Има пулсов линеен разширителен вентил.
Компресор РЕ-ЧИ,но не се потвърди това мнение.
И има според мен отличен дефрост-чисти отлично питата.
Абе то май няма чак такова значение дали е с капилярка или с expansion valve. Важното е цялостното изпълнение на климатика май. Какви ли не сервизни изчетох и все повече се убеждавам, че не това е най-важното в един климатик. Има си климатици с капилярка и с доста добър COP, също и такива, които доста добре държат мощност в студовете, пак с капилярка. Относно размръзяването не знам дали оказва влияние, да кажат специалистите по хладилна техника.
Наште Sharp-ове обаче са си с капилярка :P
Не се утешавамПросто си вадя изводи от прочетеното дотук. Аз не съм специалист. Обясни ми, наистина ми е интересно
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1323037200[/time]_________________________________________________
Отворих нова тема:
https://forum.setcombg.com/index.php...4.new.html#new
Надявам се инженерът по хладилна техника deian да я прочете и да ни обясниА не само да злорадства, че някой съфорумник не е имал два-триста лева повече, за да си купи по-висок клас климатик
![]()
здравейте на всички на 10.11 2011 си купих 12лср до днеска той изобщо не работи пълен боклук ще си търся правата до край
Какво му е? Не топли ли? В какво помещение е монтиран?
От една българска фирма ми казаха преди време, че са монтирали над 2000 бройки от тях миналата година и до сега нямали нито едно оплакване. Може би некачествен монтаж?
Викай ги хората и им казвай да си оправят нещата докато е време, че почват студовете...
При мен в 15 квадрата стая работи добре.
ами какво да ти кажа освен че седя в момента на студа постоянно му мигат индикаторите и неще изобщо да работи
утре мисля да се обадя на фирмата вносител защото не искат да ми го сменят
Коя фирма ти го монтира? Колко квадрата искаш да топлиш с него?
22кв а пък фирмата неискам да я споменавамПървоначално публикувано от babati