Колко е шумен SHARP AY/АЕ-XP9HR
Здравейте,
търся климатик за 12м2 детска стая, 2 външни стени, ново строителство с изолация.
Бях се спрял на FUJI 09LGC, но го отказах заради многото оплаквания за шумни външни тела във форума /имам 2 Дайкина с този синдром и меко казано съм недоволен/.
Почти се навих на SHARP AY/АЕ-XP9HR, срещу 1159лв. с монтаж,
но прегледах упътването, направи ми впечатление, че няма нощен режим и само са 3 степени на вентилатора.
За съжаление нямам познати с Шарп да направя сравнение с другите марки, почти винаги другите климатици са по-тихи от моите Дайкини, както външни така и вътрешни тела, макар на хартия са 22 dB /сигурно нощен режим/
Случайно да имате наблюдения за шума на турбината на Шарпа?
Re:Колко е шумен SHARP AY/АЕ-XP9HR
Цитат:
Първоначално публикувано от wizli
Здравейте,
търся климатик за 12м2 детска стая, 2 външни стени, ново строителство с изолация.
Бях се спрял на FUJI 09LGC, но го отказах заради многото оплаквания за шумни външни тела във форума /имам 2 Дайкина с този синдром и меко казано съм недоволен/.
Почти се навих на SHARP AY/АЕ-XP9HR, срещу 1159лв. с монтаж,
но прегледах упътването, направи ми впечатление, че няма нощен режим и само са 3 степени на вентилатора.
За съжаление нямам познати с Шарп да направя сравнение с другите марки, почти винаги другите климатици са по-тихи от моите Дайкини, както външни така и вътрешни тела, макар на хартия са 22 dB /сигурно нощен режим/
Случайно да имате наблюдения за шума на турбината на Шарпа?
Здрасти, wizli. Според търговски сайтове не е от най-тихите:
http://www.zampa.gr/index.php?option...mid=69&lang=en
Най-добре накарай фирмата да ти извадят информацията от сервизното ръководство за всеки случай.
По каталог го дават 24 децибела - http://klimagic.pl/pdf/katalog_sharp_2011.pdf , което е добре.Ако някой го има, може да каже как е на живо.
А защо не се огледаш за машинка на 100в.?
Предвит бюджета и малката квадратура, можеш да вземеш доста читав климатик втора употреба. Санчовците имат славата на най-тихите машини :)
СанЮ, МанЮ и ПанаЦоник също са тихи:P
И това е доста тихо:
http://www.**********************/klim...25va-817.html#
Степените са му (Quiet/Low/Med/Hi/SH*) dBA 19-21-29-36-42
Но, както ще ме пререже някой сега, "ще му работи on/off" :P Но ти си с Дайкини, така че си свикнал на "по-висок нисък минимум" :))
Успех с избора :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от Jackas
Санчовците имат славата на най-тихите машини :)
Това твърдение е силно преувеличено. Много зависи от модела и реколтата. :taz
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
Това твърдение е силно преувеличено. Много зависи от модела и реколтата. :taz
ми айде де! айде кажи коя реколта :)
ела да мятаме бири. ще ти покажа как един колега спря в магазина си 2 саньота на 100в. от най висок клас и си сложи самсунг - таванен :081: :))
Втора ръка не искам, предубеден съм...
Проверих другите модели, тук почва интересното:
SHARP AY/АЕ-XP9HR нива на шум -вътрешно, външно тяло 24-36 db
Sharp XP12LSR нива на шум -вътрешно, външно тяло 22-47 db
SHARP AY/АЕ-XPC9JR нива на шум -вътрешно, външно тяло 26-36 db
SHARP AY/АЕ-XP9GHR нива на шум -вътрешно, външно тяло 26-42 db
General Asha - 09 LKC нива на шум -вътрешно, външно 21-45 db
Дайкин FTXS 25 Gнива на шум -вътрешно, външно 22-46 db
Като цяло Шарп са по-шумни на хартия, обаче колко е дразнещо това?
Не видях една тема да се оплакват от шума на Шарп,
за Фуджи и Дайкин има доста...
Мицубиши са тихи,макар че някой реве от тях,Тошиба-също,ама те са по-дебели.При Панасониците няма дерт с шума.А за Шарпа кво те притеснява,че има три степени и кво е нощен режим,та да е проблем липсата или там разните му тихи режими,сложи вентилатора на най-ниска степен и си готов.
Цитат:
ми айде де! айде кажи коя реколта :)
Мисълта ми беше, че от всяка реколта си има лидери в тихата работа. Има години, когато това е Шаро, Мишу, Санчо, Дайчо...
Всяка година е различно. Говоря за японките де. В Европата е ясно... :taz
Цитат:
ела да мятаме бири.
Их. ма си сладкодумен - с две думи ме склони. Само ме подсети къде. :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от wizli
Втора ръка не искам, предубеден съм...
Проверих другите модели, тук почва интересното:
SHARP AY/АЕ-XP9HR нива на шум -вътрешно, външно тяло 24-36 db
Sharp XP12LSR нива на шум -вътрешно, външно тяло 22-47 db
SHARP AY/АЕ-XPC9JR нива на шум -вътрешно, външно тяло 26-36 db
SHARP AY/АЕ-XP9GHR нива на шум -вътрешно, външно тяло 26-42 db
General Asha - 09 LKC нива на шум -вътрешно, външно 21-45 db
Дайкин FTXS 25 Gнива на шум -вътрешно, външно 22-46 db
Като цяло Шарп са по-шумни на хартия, обаче колко е дразнещо това?
Не видях една тема да се оплакват от шума на Шарп,
за Фуджи и Дайкин има доста...
Абе, хора, тия неща реални ли са - 3X dB на външно тяло?!? На мене вътрешното ми е толково на MHI-то :))
wizli, има тема за 9 и 12LSR, ако ти е интересно можеш да прочетеш повече за машината. 12-ката за 12 квадрата ще е екстра, при мен е в 15 квадрата и съм доволен, поне засега. Доста е тихичък. Петък на -14 ще я видим;) По груби сметки това са й мощностите:
Отдавана мощност при отопление при по-ниски външни температури:
-10 градуса - INPUT 750W OUTPUT 1500W COP 2.00
-7 градуса - INPUT 820W OUTPUT 2000W COP 2.44
-5 градуса - INPUT 850W OUTPUT 2300W COP 2.70
Възможно най-ниското изпълнение на Sharp е това - capillary tube, тайвански компресор, леко разкривени пластмаси на места, но пукат много рядко поне;) Но, ако не робуваш на тия подробности, става;) 12-ката е по-силна от що-годе добра 9-ка до около -5 градуса. По-надолу дори 9-ка е по силна (или равна по сила) от 12LSR. Това поне по графика и по номинална мощност, де. Не съм я форсирал още, за да знам как е. Eто я темата:
https://forum.setcombg.com/index.php...,53248.14.html
На втора страница има архивче съдържащо видео с 9-ката в действие :)
Цитат:
Първоначално публикувано от johny01
А за Шарпа кво те притеснява,че има три степени и кво е нощен режим,та да е проблем липсата или там разните му тихи режими,сложи вентилатора на най-ниска степен и си готов.
Зависи кой как е свикнал,и на каква база може да ги сравни степените на вентилация.Три степени за спалня са малко,и то малка по размер(зависи и дебита на турбината на всяка степен и шума от работата и),и за едни може да е приемливо,но за други не.
Цитат:
Първоначално публикувано от diksanal
Зависи кой как е свикнал,и на каква база може да ги сравни степените на вентилация.Три степени за спалня са малко,и то малка по размер(зависи и дебита на турбината на всяка степен и шума от работата и),и за едни може да е приемливо,но за други не.
Кво значи малко-първа си е първа,ако ще седем да има после.Па кой производител колко оборота и е заложил е друга работа.
Там е работата, че на Sharp 1-ва е малко по-духовита :) На МЕ например 1-ва степен е много слаба, а той дори има и Silent.
Да-на някои първа е като средна на други.Зависи и до модел,но и при 100v.шарпове е тристепенна турбината и за малки стаи е некомфортна по думите на ползватели-от по силното течение.