Здравейте,
Моля за вашата помощ. Искам да взема две машини от висок клас и след доста "рисърч" изборът се сведе до RAS13 Daiseikai на Toshiba и Ururu Sarara (FTXR-E) серията на Daikin.
Следва тривиалният въпрос - кой от двата, като се има предвид, че опцията за свеж въздух на Дайкин хич не ме вълнува. Ето малко изводи, до които аз стигнах...
+ В България Дайкин е доста преекспонирана марка, докато в Япония Тошиба е по-скъпа и почитана.
+ Дайкин (доколкото имам инфо) конструктивно са си заложили (поне) един сериозен ремонт в диапазона 3-5 год.
+ СОР факторите не са най-същественото нещо, защото не е ясно кой производител как ги смята и при какви условия, при колко размразявания и т.н., т.е. СОР не е единственото водещо нещо при избора.
+ Като, че ли не е толкоз важно коя от двете марки, а по-скоро КОЙ седи в България зад тях? До колко монтажниците им не са полуграмотни шопи, доколко сервизът им е сериозен и т.н. Няма да забравя как наскоро мой познат си взе 3 Сарари, а монтажниците му направиха апартамента като Ирак след бомбардировките и си оставиха не само ръцете в монтажа, а и к'вото можеха друго...
Моля за вашето мнение и препоръки. Ще се радвам, ако са конструктивни и обосновани. До тук не разбирам на какво се дължи доста по-високата цена на Дайкин-а?! Кой от вносителите има култивирани монтажници и читав сервиз (вероятно никой...?!)
Учудващо за мен е да видя как във високият клас, където би следвало нивото на сървис да е перфектен от страна на търговците и сервизите, то, точно там се уакват най-здраво... 4-ти месец един Дайкин (предишен модел, не Сарара) ми седи ей така, чакащ анализ на проблема...)
Предварително благодаря на всички включили се