Здравейте някой има ли впечатления за този климатик , ще се ползва основно за отопление на 75 m3 помещение с изолация.
На климата видех ,че отоплението е 5,8 KW.
Здравейте някой има ли впечатления за този климатик , ще се ползва основно за отопление на 75 m3 помещение с изолация.
На климата видех ,че отоплението е 5,8 KW.
5,8 най- вероятно е максимума, гледай му номинала на отопление, сметни го по 70- 80 до 100 W/m3 /зависи от помещението/ и ще се ориентираш
Климатик за японския пазар от 2000 година.
2.8 kW на охлаждане при консумация 530 W = EER 5.28
4.2 kW на отопление при консумация 790 W = COP 5.32
Това 5.8 kW, което си видял, е максималната мощност, която може да отдаде на отопление при външна температура 2°C.
Климатикът е бил на 2-ро място в класацията за 1999 и на 3-то за 2000 г. Хубав е и мисля, че ще се справя с помещението ти.
Да това е 14ка за японския пазар,но за мен за около 28м* площ е малко 4,2kw на отопление,а трябва да имаш и резерв поне 15%топлинна мощност.Иначе страхотна машина.
Параметри при 7°С: Охлаждане: 2.8 kW (0.5 – 3.5) Консумация: 530 W COP: 5.28
Отопление: 4.2 kW (0.5 – 8.0) Консумация: 790 W COP: 5.32
Параметри при 2°С: Отопление: 5.8 kW COP: 5.30 (средна стойност)
Кой прокара тази глупост с деленето на 2 -> 22-ки стават 10-ки, 25-ци - 12-ки, 28-ци 14-ки и т.н. Това изобщо НЕ Е ВЯРНО.Първоначално публикувано от diksanal
Той затова си е писал,че е 14ка само за японския пазар.Тука си е 10ка и това е.
Ама и за японския не е 14-ка. Там чисто и просто го пишат 10-ка!
22 = 6 (или 7-ца в БГ)
25 = 8 (или 9-ка в БГ)
28 = 10
35/36 = 12
40 = 14
50 = 16
Това е означението по режим охлаждане, който се счита за основен при записването на "размера" на климатика. На отопление някои имат по-висока мощност, други равна на тази на охлаждането, но това не променя означението им.
На охлаждане машината е 9557 BTU, а на отопление е 14336, средно 11946 има вероятност да стане и за това помещение при 7 градуса се развърта до 8 киловата на отопление. Аз лично имам предният модел и го ползвам вече 4 година в помещение от 25 квадрата с отлична изолация. И в най-големи студове компресора почти не е вдигал максималните си обороти.
Взех го въпросния климатик ,засега се справя перфектно .
Имам въпрос по индикацията на светодиодите ,на най-горния ред където пише Pure Air са 5 светодиода средния от скоро започна да ми свети червено това доколкото аз знам е светодиода за Plasma филтъра ,почистих го както и другите филтри рестартирах климатика ,светна зелено както винаги ,но след час работа отново светна червено ,някакви идеи ?
и аз съм със същия модел! Не знам дали ще ти върши работа за това помещение,имам го от 3 дни.А тези диодчета показват колко ти е замърсен въздуха,колкото повече светят,толкова е по замърсен,но-о-о-о нали леко полеко си връща към един светещ (чист въздух) В къщи на другият ми климатик ( със подобни диоди) когато другарката започне да пуши светват всички диоди,но постепенно изгасват един по един,докато не остане един светещ.Това че ти е светнала червена лампа според мен,а аз съм лайк,най вероятно не си наместил плазмената касета добре и не дава контакт.
Извинявам се офтопика но къде мога да си намеря за точно този модел дистанционно понеже с универсалното не мога ползвам плазмата и йонизатора?
Благодаря предварително.
Може да се намери но цената ако не се лъжа е 150 $ за чисто ново говоря ...
тя тази оджаскана машина на 10г. не струва 150$Първоначално публикувано от ceco.bojkov