Страница 1 от 5 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 64
Like Tree7Одобрявам

TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6

Колебая се между избора на тези 2 машини съотвено 13-ки от 5-та и 6-та серия Super Daisekai. Знам че и двете са много добри, но ме интересуват конкретни мнения и впечатления от тях. Някой който се е ровил по сервизни ръководства може ли да каже коя машина е по-надежно напаравена. Въобще търся няколко компетнтни мнения които да наколнят везните към една от двете.

2.  

3. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Re:TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6

Всичко, което те интересува е на разположение в този форум.

4. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Ако е за всекидневна препоръчвам 5-та серия (предвид по-ниските им цени напоследък), ако е за спалня или друга стая 6-та. Доводите са ми, че 5-та серия е по-луксозна като изработка и клас машина. 6-та серия пък има осветено дистанционно, тих режим, йонизатор и по-семпло вътрешно тяло, което за спалня е перфектно.

5. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Всичко, което те интересува е на разположение в този форум.
    Тоя форум съм го чел предостатъчно и ако бях срещнал директно сравнение нямаше да питам. Трябват ми хора с конкретен опит, а не голи теоретици. Ако на теб ти свиди мнението не го давай

6. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Това ти казвам, предимно такива машини слагаме, пък и имам 6-та серия вкъщи. И двете са перфектни. Всяка си има достойнствата.

7. Тук е от
    May 2012

Ако споделиш точните характеристики на помещението можем да бъдем по-конкретни, но 5-та серия със сигурност е по-доказана, а и все пак е правена в Япония, което ти гарантирам, че има значение за надеждността. Единственият плюс на 6-цата за мен е по-високият максимум.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

Помещенията са 2 - хол и трапезария като са разделени помежду си с преграда от ПВЦ дограма. Във всяко от тях ще се сложи климатик. Двете са по 21-22 кв.м,стандартна височина, първи етаж,монолит с вътрешна изолация и нова ПВЦ дограма. И двете стаи имат по 2 външни стени.

10. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

MisterT ,ако искаш вземи и един дайсейкай 5,и като гледам от подписа 402PDR, направи едно сравнение аджеба, имат ли още прилики освен външността и еднаквите компресори,но с различен софт?

11. Тук е от
    May 2012

Цитат Първоначално публикувано от MisterT
    Помещенията са 2 - хол и трапезария като са разделени помежду си с преграда от ПВЦ дограма. Във всяко от тях ще се сложи климатик. Двете са по 21-22 кв.м,стандартна височина, първи етаж,монолит с вътрешна изолация и нова ПВЦ дограма. И двете стаи имат по 2 външни стени.
    5-цата

12. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

Цитат Първоначално публикувано от Vimaxclima
    5-цата
    5-цата ама кое точно натежава в нейна полза? Техническите данни съм ги сравнил...трябва ми малко информация от кухнята дето се казва. С кое по-маломощния климатик, на по-висока цена (5-цата) превъзхожда 6-цата. Помагайте защото още не мога да реша

13. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от MisterT
    С кое по-маломощния климатик, на по-висока цена (5-цата) превъзхожда 6-цата.
    5-цата е по-луксозната серия и е с двуцилиндров двойнороторен компресор (какъвто е и на твоята PDR-ка), а 6-цата е с двойнороторен компресор. При вътрешните тела също има драстична разлика и на вид и като габарити отново в полза на 5-цата + автоматично регулиране на хоризонталните клапи. Предполагам на това се дължи по-високата цена за PKVP.
    Мини ревю за 6-цата цък <---> Мини ревю за 5-цата цък и цък. Има и още само трябва да потърсиш

14.  

15. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    5-цата е по-луксозната серия и е с двуцилиндров двойнороторен компресор (какъвто е и на твоята PDR-ка), а 6-цата е с двойнороторен компресор.
    Не е ли едно и също?

За 5-цата пише, че има Variable Cylinder Management. За 6 не го пише. Но иначе двойнороторен/двуцилиндров не е ли едно и също?

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

При 5 компресора може да работи само на един цилиндър, а при ІІІ и 6 не.

17. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от babati
    Не е ли едно и също?
    Да, само че при 5-цата може да работи на един цилиндър.

edi1 ме изпреварил

18. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

При дайсекай 6 се води двойнороторен, а при дайсекай 5 "двуцилиндров" и двойнороторен.Всички двуцилиндрови са и двойнороторни, но не всички двойнороторни са двуцилиндрови.

При двуцилиндровите всеки ротор се управлява поотделно, при двойнороторните се управляват едновремнно и двата ротора и се въртят с еднаква скорост, докато при двуцилиндровите всеки ротор може да почива и да не работи, а може и да работи с различна скорост от другия ротор.Това е възможно защото са оформени две отделни камери за всеки ротор макар и двата ротора заедно с двете камери да са в един компресор.На практика цилиндъра е един-компресора, но понеже е разделен на две камери този вид компресори са ги кръстили "двуцилиндрови".То по тази логика няма пречка да има и три, четири и петцилиндрови...

Ако питаш мен дайсекай 5 е "гъзария".Избора на по-подходящият от двата модела според мен зависи и следва да бъде отнасяно към размера(кубатура) на отопляваното помещение и топлозагубите на това помещение.

Ако аз правех избор, то за помещение до 24 квадрата бих избрал дайскекай 5, за по-голямо помещение = от 25 до 31 квадрата бих избрал дайсекай 6.Според мен това би бил разумен избор.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 5 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Toshiba RAS-10SKVP2-E - Super Daiseikai 6
    От Mendeleev във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 501
    Последно: 29-12-16, 17:47
  2. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 22:31
  3. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 18:36
  4. TOSHIBA RAS-221UR- SUPER DAISEIKAI ?
    От Ogosh във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 6
    Последно: 22-10-12, 14:46
  5. Mitsubishi electric MSZ - FD25VA или Toshiba Ras 10 SKVP2-EТ Super Daiseikai6
    От evgeniy във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 22
    Последно: 23-01-12, 07:56

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе