... Хаха, пиши им да го доставят без фреон Тука ще го лекуваме
... Хаха, пиши им да го доставят без фреон Тука ще го лекуваме
Топ модел на 2-3 марки 28-ца от 2010г. за 1бр., миналата година щеше да ми излезе между 5К-6К лв., не се сещам точната сума колко беше. Ако те устройва цената купувай.Първоначално публикувано от aruba_man
Може да се свържеш с варненската фирма (със собственика и) и да проучиш въпроса.
5-6 000 вече е безумно много и то за 28-ца. Интересна работа, доларът държи най-ниски нива в историята, топ моделите в ракутен.ком излизат по 1500 лева, още толкова ДДС и мито им сложи, 1000 лева печалба на климатик сложи и пак не мога да ги докарам до 5-6 000. Затова значи няма внос на 100 волта, като погледнеш нови климатици Дайкин в сайта на ВарнаКлима (едни от пионерите на 100 волтови машини) излизат само на 220 волта и другите марки на 100 волта са почти на изчезване. Май ще се връщам на първия вариант - подови на 220 + въздухочистител Дайкин.
402 УДР не е ли топ модел? За 3500 без монтаж го мернах май някъде, сякаш е най-добре в съотношение цена/качество. В НТТ-3 като бях имаше и Саньо Д серия 42-ка за 2 000 без монтаж - нов. Просто ми беше интерсно каква е тенденцията в предлагането на 100-волтови нови тази година.
защо да е късно за една алтерма? в отопление бях чел - човека толкова доволен от медните тръби останал че искаше да си ги лакира и да си ги гледа.
няма да е с подово а с конвектори та да става и за охлаждане.
а алтермичката моноблок 2000 паунда в ук. колкото мислиш да дадеш за клима.
вярно че малко е замотано смятането но в крайна сметка винаги знаеш какво да си вземеш - като за климатик се оразмерява.
В интерес на истината не е късно. Пода все още е на замаска. Остава ми само да боядисам стените и да сложа ламината. 6 киловата Алтерма мисля, че ще ми е достатъчна. Ще питам тези дни при дилърите, ако излиза до 6 бона, мисля, че ще се впиша в цената, пък и после като продам апартамента ще взема повече парички.
Не е за пренебрагвене и факта, че мога да я гризна с енергийна ефективност.
Що бре??? Виж най-новото поколение американска техника предлагана от термо*****.Може и да си харесаш нещо...щом си го ударил на живот и си гледаш кефа...Първоначално публикувано от aruba_man
Нямам нужда, аз си имам един дето ми мете целия двор, хвърля боклуците, пере ми килимите, мие ми колата, бута количката в супермаркета и върши каквато искаш домашна работа, по-хубаво и от жена чисти. Храня го, кутия цигари и половинка ракия му е надника. Много е доволен, не ще да си търси друга работа.
Пък и не ме влекат такива неща, предпочитам да си влагам парите в много по-полезни неща. Навремето като се върнахме от гурбет с един колега, той си купи кола за 25 бона, аз за същите пари си взех 3 гарсониери. Сега не ми се смята, кое колко струва.
1. Тези цени бяха през м.Май миналата година за модели от 2010г., демек все още пресни. Нормално е към края на годината да поевтинеят малко, защото се почва производството на модели за следващата година.Първоначално публикувано от aruba_man
2. Казах ти да заложиш на това, от което си доволен (Дайкин на 220V), защото различното може и да не ти 'ареса (хипотетично).
3. УДР е топ модел за 2010г., щом си го намерил изгодно го вземай. Може да избереш и този мощен модел.
О, да....това е класна машина...Първоначално публикувано от gnf
Модел: 2009~2010 година/200V/R410A
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27° в помещението):
Охлаждаща мощност: 4.0 (0.6 ~ 5.5) kW, 13650 BTU (2050 ~ 18780)
Консумирана електроенергия: 930 (90 ~1600) W
COP: 4.30 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 5.0 (0.6 ~ 11.5) kW, 17060 BTU (2050 ~ 39250)
Консумирана електроенергия: 935 (85 ~ 3695) W
COP: 5.35 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 8.3 kW, 28330 BTU
Консумирана електроенергия: 3270 W
COP (средна стойност): 4.83
APF: 6.2 (коефициент на енергийна ефективност, за всички режими)
Объркал съм, 3 700 било: http://www.clima-services.com/bg/kli...per-daiseikai/
Ще видим, утре ще мина да питам и за Алтермата. Засега само проучвам, още не съм решил какво ще е.
402 UDR сякаш е най-рационалното решение, ако е климатик. В сайта има и други интересни предложения на 100 волта. Да видим колко време ще отнеме да си взема парите. По думите на адвоката имат да ми връщат 5-6 000.
JDR вече го има във Варнаклима ,както и новия нисък клас на Тошиба
Да, уж и Дайкин-и щяха да имат, пък само една 28-ца докарали. Това сякаш най-много ме грабна. Дали ще има проблем с турбината?
http://www.varnaklima.com/index.php?...product_id=365
5.0 kW (0.6~10.4) kW - ей на това му викам гъвкав компресор!
Остава да е вярно и на минимум да не духа студено.
Хайде Аруба, сега си ти наред. Намери се фирма, която да продава нов HIGH-TOP END модел на 100/200 волта, за теб остава да го купиш