От кога чакам Панасоника да почине че да взема един такъв ама не мре животното ще споделяш как се държи тих ли е топли ли в какво помещение е ..
От кога чакам Панасоника да почине че да взема един такъв ама не мре животното ще споделяш как се държи тих ли е топли ли в какво помещение е ..
Помещението е 19м2 на 2,55 височина,има усвоена тераса като има изолация и ПВЦ дограма.В момента е +2 градуса външна температура,климатика има зададени 24 в стаята е също 24 градуса.На дисплея показва разход 290W на контролния е 310W свети функция ECO(която не зная какво означава) и е включена плазмата(свети син цвят)В момента разхода падна на 10W
значи е в дефрост пишкаПървоначално публикувано от valentino_g
като слезне под 400W консимация се появява екото в зИленУ
...съмнява ме при тия 10вт. да прави дефрост...Първоначално публикувано от joro_bul
Не зная дали прави дефрост няма никаква индикация.Стария ми климатик мигаше лампичка а и се чуваше.Явно няма никой с подобен климатик да помогне с инструкцията.Всъщност имам упътването в PDF но е на японски.Опитвам да го преведа и до някъде успявам(настройх година,дата и час но ..на дистанционното остава часа който съм задал и не се променя)
Не е дефрост, просто е спрял компресора, поради достигната температура.
Mда,тошибите се държат като агент 007 при дефрост-не се издават с индикации.
той и Саньото ми е така ,гробна тишина и нищо не мига ...
Някой да има ръководство за дистанционното на английски, френски или български... става дума за RAS-281JDR (дистанционно WH-RA01JJ)?
Имам едно от HTТ... ама не искам да коментирам, колко е непълно!
YaVoR_TrG ,колегата panko75,се беше доста постарал с предния модел UDR-има доста общи неща:
https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg572344
TOSHIBA RAS-281JDR
Разход : 27 Октомври 2012 г. - 31 Март 2013 г. - 156 дни, 1444 KW (x 0.18 лв.)- 260 лв. Среден разход - 385w/h, 0.07 лв./ч.; 9 kw/денонощие, 1.67 лв.; 278 kw/месечно - 52 лв. 41 кв.м.; h - 2.40 - 2.60 м. гр. Пловдив , едноетажна къща, каратаван - изолиран с фибран, дограма - алуминиева (с термопрофил). Отоплява: кухня-всекидневна - 18 кв.м.(около 22 градуса) , спалня 15 кв.м.(18 градуса) и салон 8 кв.м(20 градуса). Външна изолация - за сега няма. Още една спалня 15 кв.м. отоплявана отделно с твърдо гориво - 120 лв. за посочения период (само в най студените дни под 0 градуса). За първа зима прословутите руски юргани останаха в гардероба. Предходния отоплителен сезон на твърдо гориво - 800 лв.! Климатика има много фин филтър!!! В средата на януари се затлачи и след настройка на ежедневно самопочистване в 2.00 ч. в края на март нямаше и прашинка! Не живея там и нямам подробни наблюдения над машината , но съм доволен от комфорта и разхода.
Ще повярвам на политиците, когато санират безплатно жилищата на пенсионерите в България и им отпуснат нисколихвени кредити за закупуване на енергоспестяващи климатици с най-висок COP , вместо да ни баламосват с АЕЦ Белене източвайки енергийната система с милиони и милиарди.
Другия хиперинвертор, над който имам поглед е RAS-2810D . В търговско помещение от 18 кв.м. 01 Октомври 2011 - 31 Март 2012 г. - 1614 kw . Среден разход 269 kw на месец, 9 kw на ден и 375 kw на час. И при (-24) градуса нямаше температурен спад в помещението (18-19 градуса) . Не трупа лед по външната пита.
ако не те кефи Дайкина DUNDURMA ги изкупува
Здравейте, интересува ме за Toshiba 402jdr-може ли да показва моментна консумация във ватове на дисплеят на вътрешното тяло?!