Отговор: TOSHIBA DAISEIKAI V
Привет на всички!
От десет дена притежавам една 16 и искам да благодаря на всички, които са писали по темата. Поради актуалните външни температурите все още нямам почти никакви впечатления от работата му, но съм 100% сигурен, че ще остана много доволен. Преди няколко дена го бях пуснал на студено за около 2-3 часа и с огромно удоволствие установих, че почти не се усеща никакво движение на въздуха, а много правилно и равномерно разпределяне на студения въздух из стаята. Дори като лудите с една запалка обикалях из стаята и изследвах къде отива студения въздух и как циркулира из стаята.
Форумът е един от най-добрите, който съм посещавал и ще продължа да го следя с интерес.
1 Прикачен файл(ове)
От няколко дни, благодарения на хората и мненията във форума - щастлив собственик на Daiseikai V, 10-ка.
Е няма такава машина - капаците се отварят мазно, swing-режима обдухва за нула време цялата стая, почти безшумен е, и за сега вътрешното тяло НЕ ПУКА! :)
Прикачен файл 6835
Честито за добрата придобивка,но трябваше в действие да снимаш красавеца-там му е чара.
Да не би да се беше насочил към 6та серия,и след ''случая biro'' да си минал на 5цата?:rolleyes:
А-а, не! Бях се насочил към някой стар, мъдър самурай, ама нещо с колегата Aleksandars не можахме да се стиковаме добре, а и се получи неочаквано финансиране от Съдбата, та реших: като ще е гарга - рошава да е :)
Ама кой знае - може следващият, живот и здраве, да е и някой 281-UDR...
Със здраве да си използваш машинката и да и се радваш дълги години...:Drinks:
Здравейте. Искам да ви попитам по-подробно за филтрите на дайсейкай 5- та серия.
От сравнително скоро имам този модел и доколкото разбрах модела има 2 филтъра -един за грубо събиране на праха ( който е при всички модели климатици ) и плазма филтър ( синята касета под капака ) .
Разбрах, че плазмата не се сваля и не се чисти никога, а обикновения филтър се чисти както при др. модели -под течаща вода или с прахосмукачка.
Въпроса ми е -правилно ли съм разбрал и има ли други филтри модела( например- катехинов, цеолитен или други подобни ) при които се изисква смяна през определен период от време или почистване.
Благодаря и много поздрави !