Отговор: отговор: Toshiba daiseikai v
Здравейте , предстои ми купуване на климатик за спалнята с площ около 13 кв. и височина 270 см. Тя е вътрешна стая с троен прозорец - двойна дървена много запазена дограма и външни щори с изглед на юг . Няма изолация , но къщата е много добре измазана и с дебела мазилка . Имам парно ,което в студените дни не може да вдигне повече от 17 градуса . Прочетох цялата тема и реших климатика да е дайсекай 5 -десятка . Целта на цялата тази афера е да потдържам постоянна 22 градуса температура , тъйкато при нас ще спи сина ми на 3 години и новото бебе, което е на път да се появи през август. Струва ли си точно този модел , или е малко мощен за тази задача. Това е първата стъпка ,за в бъдеще смятам да се отказвам от парното и ще закупя още два броя дайсекай или уруру сахара на дайкин . Да добавя нещо - къщата е в Царево и парното е локално с дърва и е неефективно и има много пушаци , боклук и постоянно зареждане на дърва . Вечерно време го оставяме да изгасне и температурата пада много .
Отговор: TOSHIBA DAISEIKAI V
Идеален е, макар че за спалня аз бих заложил на 6-та серия. Това с тези 17 градуса в студа ме притеснява, помисли и за изолация, дебелата мазилка не спира студа.
При нас е много влажно и хората с изолация и изкуствена (пластмасова) дограма имат мухъл . Има 90% оплаквания . Причината е парното , защото е много слаба печката . Притеснява ме , че 6 серия не е made in japan , има и 6,5 серия . По - тихи ли са те за спалнята , гледам че са с по-малъл КОП от японкския и съответно с по-голям разход на енергия .
Някой можели да сподели какво в повече показва дисплейчето на дистанционото
или с една дума какво може да показва .
shtiliyan, 6.5 не е по-добър от 6-та серия. Няма нищо ново, само леко занижени данни. Това, че не е Японски не трябва да те притеснява. 6-та серия има осветено дистанционно, тих режим за сън и йонизатор, освен плазмата. Все неща полезни за спалня.
Накрая ще ме убедите да взема 6 серия . Профилактиката на климатика не е проблем , защото мой роднина има фирма за климатици , но точно тези модели не ги е слагал и не е получавал отзиви за тях. А за хол , трапезария и кухня в едно с обща площ 40 кв. - 2 дайсекай 5 десетки или 2 тринайски да взема или един голям примерно осемнайска?
Голяма машина не взимай, ще ти е шумна (зависи от марката и модела де ;) ). Виж General-Fujitsu 14 Nocria, все още я има. Гледам парите не те притесняват. Двете Мицубишита също имат добри предложения при големите машини. Ако взимаш 2 машини мисля, че 10-ки ще те оправят. Щом имаш роднина, той трябва да знае. Много зависи от разположение, топлозагуби, климат. Местните фирми по-добре знаят това.
Защо не помислиш за подови машини,които са тихи ,и за температурата в долните слоеве на помещенията тъй като малките мушморочета не са на високо а на пода.
Цитат:
Първоначално публикувано от
krasi977
Защо не помислиш за подови машини,които са тихи ,и за температурата в долните слоеве на помещенията тъй като малките мушморочета не са на високо а на пода.
Daikin FVXS25F/RXS25J - Това ще ми свърши ли работа или нещо по-добро .
От толкова четене на форума не ми стана ясно за V серия на 100v или
на 220v е произведена тая серия ,ако е 100 с трансформатори ли ги монтирате,
някои които го има да разясни .мерси
Модела работи на 220V и е произведен за европейския пазар.
Ако по подови се заглеждаш това е модела Mitsubishi Heavy, SRF/SRC 25 ZJX-S . Аз него мисля да взимам за спалянта , и понеже тая зима мина , чакам да видя ще се появи ли нещо по добро подово .
Аха с една дума НЕ е правен в Япония ,а в Тайван или Малазия
за европа това ли се има в предвид .Сега ми стана ясно и за да не отварям
нова тема имали накаде магазин,офис в Пловдив където мога да видя 6 цата
в деиствие ,качество изработка.мерси
Има се предвид, че е за европейския пазар и е на 220-230 волта, не на 110 или 200.Моделите за Япония също не се правят в Япония и не това е решаващо.Изключение е някой климатизатор да се прави в Япония - пример са III и V серии на ТОШИБА, правени в Япония, другите са правени в Тайланд.
Така е прав си няма значение просто ми стана чудно.Един въпрос RAS-13PKVP-E / RAS-13PAVP-E Super Daiseikai 5 се равнява на RAS-221PDR или на друг модел също имали дисплей като японеца да показва консумацията на вътрешното тяло ?