Мерси, иначе на снимките изглежда доста подвеждащо.
Преглед за печат
Мерси, иначе на снимките изглежда доста подвеждащо.
Здравейте на всички,
Изчетох цялата тема и въпреки че в началото много ми хареса какво се пише за този климатик накрая малко почвам да се поотказвам заради това, което пишат някои за он/оф работата му. Нека кажа за какво помещение го глася пък се надявам да получа и качествен съвет. Става въпрос за помещение 25 кв.м с височина 2.45 м, съседи от едната страна, както и отдолу, от другата страна е моя стая, а отгоре е двоен покрив с изолация. Само късата страна на помещението 4 метра е външна, но южна с големи френски прозорци. Хубава дограма и изолация. Смятате ли че този 5-та серия 13-ка е подходяща и да очаквам ли он/оф или не може да се каже?
Помещението е кухня-трапезария-хол и затова се насочих към този модел - надявам се озонирането на въздуха и филтрите му поне малко да спомогнат за намаляване на стандартните миризми в подобни помещения. Моля за информация от опит и по този въпрос.
Може би е добре да кажа и кой е другият вариант за който се двуумя, т.е. смятам да избера между този и Mitsubishi MSZ FD 35 VA.
П.С. Моля да ме извините ако задавам лаишки въпроси, но все пак и ние лаиците искаме да се обзаведем с качествени уреди :)
13-ицата на V-а серия няма да е много подходяща.По-добре 13-ица от 6-а серия, 13-ица от III серия /ако намериш/ или FD 35.Работата ОН-ОФ не е проблем при високия клас машини, това да не те притеснява.Какви температури ще търсиш все пак.
edi1, Бях се насочил към 3-та серия, но от фирма за климатици в Пловдив (тя е с офиси в цялата страна, но аз говорих с пловдивския им, като не споменавам името, за да не правя реклама, не знам дали е редно) ми казаха, че било по-добре 5-ца. Трябва да уточня, че помещението е сравнително топло и в момента при положение, че не се отоплява с нищо (току що приключихме ремонта и все още никой не живее). Не зная какви температури ще гоня, предполагам нещо нормално 22-23. Защо няколко човека пишат, че ако влиза в он-оф режима, то тогава се губи ефекта на инверторния климатик особено в добре изолирани жилища с малки топлозагуби? Затова започнах да се колебая дали си струва да дам над 2000 лева за хиперинвертор, ако няма да е наистина ефективен след това.
Ако външната темшература е над 13 градуса и зададената вътре в помещението е 19-20 градуса може и да работи ОН-ОФ, но аз освен климатиците за японския пазар не виждам някой друг модел предназначен за европейския пазар който да не работи ОН-ОФ над определени външни температури.
Взимай го няма да работи ОН-ОФ.
ако долната граница е около 150 вата консумация ,до около +10 не изключва .. не знам петицата слиза ли до толкова ( на хартия да ама реално май не )
Петицата при по-ниски температури включва и двата цилиндъра да работят, не може да работи на 1 цилиндър.
Veselin Zhivkov климатика няма да ти работи он/оф това да не те притеснява, взимай смело!
Дори и да се случи няма да го разбереш 100% ти гарантирам. В тези 25кв.м. когато навън е +2 гр. не вярвам 1кв. отопление да ти е толкова много че да изключи, а при Дайсейкай 5 между изключено и работа на минимум няма разлика, защото не можеш да разбереш кога се случва, всичко е направено много добре.
Единственото което на мен не ми харесва е че когато ми е изстудена стаята и има да догонва, или навън е под - 5 /при постоянна работа/ топлозагубите са ми толкова големи че започва да духа много/с голям дебит/ и става шумно все едно имам торнадо в хола. Като цяло шумен климатик, шум който идва от фученето на въздушната струя, иначе паразитни звуци няма никакви. А пък когато работи на Sleep режим издава един мъркащ звук който в абсолютна тишина се чува и за спане не ми допада.
Плазмата прави въздуха невероятен. За отстраняване на миризми не мога да ти кажа как се справя защото въздуха в стаята го подържам постоянно чист и нямам представа.
В твоето изолирано помещение няма да му се налага да работи на висок дебит така, че няма да ти е много шумен и според мен една 13-ка ще ти дойде добре.
Ако е за хол взимай смело... а слийп режима за нищо не става, държи 3-4 градуса под зададените, само хаби ток.
Я да питам тоя режим за влажността на въздуха трябва ли да топли или не? Щото в книжката пише изберете желаните градуси и ала бала.. ама то духа студено, за 30мин смъкна 4 градуса в стаята...
това е режим който реално е на охлаждане .. ако искаш и да топли - уруру сарара :)
Как ще коментирате това леко "мъркане" на възможно най-ниски обороти на турбината на вътрешното тяло?
Има го само на ниски обороти! http://video.data.bg/preview/121490
линка ти не работи ..
Ще прозвучи малко като реклама, НО...
В очакване на пролетните бурии си взех ето този протектор за петицата Комбиниран протекторWP230W
Снощи имаше силна гръмотевична буря и преди още да връхлети, когато светкавиците се виждаха в далечината климатика изведнъж спря да работи, защитата издаваше звуков сигнал и мигаше лампичката. Процесорът беше отчел колебанята в напрежението и много умно реши да спре тока към Тошибата.
Супер доволен съм и горещо препоръчвам тази защита на всички които си ценят битовата техника!!!