Отговор: TOSHIBA DAISEIKAI V
Е, то усещането е субективно.Сега като поразрових видях, че тези 38 градуса на вътрешния обменник са условие да спре вентилатора преди старт на дефроста.При тръгване на турбината след дефроста няма дадена температура като условие, само горните времена за които писах.Значи е възможно.
При Фуд... от наблюдения, като достигне приблизително около 20гр. вентилатора тръгва на режим следене, клапите са още нагоре. Като достигне 28гр. включва на Quiet и смъква клапите в зададената позиция, при достигане на 37гр. включва на Low. - Може би е подобно.
а тошибата трябва ли да вдига клапата нагоре като е в дефрост ?
Вътрешната турбина тръгва с много ниска скорост, когато температурата на тръбите в най-горната секция достигне 32 градуса С, а мощността на компресора е 750W и нараства. Измерването правих при първоначален пуск на тошибата, защото още не дефроства. Температурата на въздуха в стаята бе 19 градуса, зададени на дистанционното 22.
Ps: Има ли някой колега от Пловдив сонда, с помощта на която обикновен волтметър да може да измери напрежение от 6000 V ?
Имаш ли представа колко са 6 kV? Знаеш ли колко е безопасното разстояние за доближаване до такова напрежение? Трябва ти напреженов измерителен трансформатор.
Кани се да се закача с плазмата май.То, тока трябва да е малък, ама все пак аз не бих се забил там.Едно време /по Татово време/ работех в една фирма, правехме промишлени озонатори за вода.Та захранването на разрядните тръби в камерата беше 10-12 кV, тока някъде 8 милиампера.Веднъж без да искам се закачих леко, после 3 часа ръката ми беше изтръпнала.
imegogo, поиграй си малко с клапите. Не ги насочвай много настрани и много надолу. Тоя автовентилатор е по-слаб и от първа степен. Дай го на powerfull, не 4-та или 5-та степен. Той после пак си намалява на много слаба вентилация като темперира. При мен се успиваше под +2 градуса, като му се качи минимума, но реших проблема с отваряне на вратата към коридора от +2 до -5. :))
Имам едно въпросче към ползвателите на 5 серия.При включване на hi power аз ли трябва да спирам функцията или тя автоматично трябва да се изключи.При мен след 40мин.работа трябваше аз да я изключвам
Цитат:
Първоначално публикувано от
SPSt
Имаш ли представа колко са 6 kV?
- че колко са 6kV=6000V.
Цитат:
SPSt
Знаеш ли колко е безопасното разстояние за доближаване до такова напрежение?
- примерно 2см.
Цитат:
SPSt
Трябва ти напреженов измерителен трансформатор.
- Глупости, имам сонда - дават и 40 000V DC или 28 000V AC, към 40см е дълга.
Ползвам я за 20 000V DC , но съм далеч от Пловдив.
Цитат:
imegogo
а тошибата трябва ли да вдига клапата нагоре като е в дефрост ?
Не ги вдига.
Цитат:
popov
Имам едно въпросче към ползвателите на 5 серия.При включване на hi power аз ли трябва да спирам функцията или тя автоматично трябва да се изключи.При мен след 40мин.работа трябваше аз да я изключвам
В книжката нищо не пише, но все си мисля че след 15мин трябваше да спре.
Жалко, че си далеч. Тъпанарите от Тошиба не са предвидили и автоматично изключване на плазмата при ниски обороти на турбината. В това топло време е неизползваем плазма филтъра.
Цитат:
zxc0
- примерно 2см.
Това можеш ли да ми го покажеш документално? Защото аз мога да ти покажа за доста по-голямо разстояние. Със сондата ме заинтригува и ще съм благодарен ако дадеш някакъв линк или модел по който да я потърся в Гугъл. Интересно ми е, а не съм виждал такава.
че той произвежда ли някакъв шум .. моя не мога да го чуя
Моята произвежда, но не мога да определя дали е наред. Нямам сонда... На нисък вентилатор така засмърдява на озон, че почвам да кашлям! Чудя се, дали да не сложа едно кранче на тръбите вътре и да изпускам по малко фреон отвреме навреме, за компенсация ;)))
Аз също тая плазма изобщо не я пускам, замирисва все едно съм до лазерен принтер... и това ако ми било въздух след дъжд :)