Пусни го на 30 С и турбо на мах, ако не отвори капака до край, значи има дерт. Виж дали някоя лампичка не мига или изобщо, какво свети от диодите отдолу...?Цитат:
Първоначално публикувано от dwrbudr
Преглед за печат
Пусни го на 30 С и турбо на мах, ако не отвори капака до край, значи има дерт. Виж дали някоя лампичка не мига или изобщо, какво свети от диодите отдолу...?Цитат:
Освен Operation нищо друго не мига. Като се прибера ще ги пусна и двата по едно и също време. Под макс имаш предвид вентилатора на макс ли или hi power или както беше там бутона.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1320690678[/time]_________________________________________________
Ето това е положението след 30мин работа в режим топло на 26 градуса и вентилатор на ауто, пусках и на макс и на ауто, все тая. В апартамента температурата беше около 20 градуса преди да ги пусна.
http://img35.imageshack.us/img35/8063/dsc01895ue.jpg
http://img840.imageshack.us/img840/149/dsc01896f.jpg
:) Малко конкретно инфо, от днес. 12 часа 4,3 kw и малката подробност че вратата на хола е половината отворена и в коридора и спалнята е приятно.
:) и на мен ми е приятно да гледам тия цифри .. :yahoo:
dwrbudr, системата за отваряне е лостов механизъм.Да не е заклинил нещо или да не е наместен.
Леко като побутна с пръст панела нагоре има свободен ход без никакво усилие, т.е. нищо не механично не го спира да се вдигне. Изобщо нормално ли е климатика да работи с толкова отворен панел или винаги е отворен докрай? Иначе си духа стабилно жега и от двата климатика, обаче това много ме притеснява с панела, че се случи след чистенето на филтрите. Видимо няма нищо счупено, не съм го мъчил да го натискам яко. Спомням си, че лятото панела се отваряше доста нагоре, а сега... мъка.
Трябва да се отвори още според мен. Вдигни капака и огледай всичко ли си е на мястото.
По сервизно го дават да се отворя в пълна ширина, когато машината работи.За машината проблем няма да има, тя взема въздух и отгоре, но трябва да се види от сервиза.Най-вероятно е нещо по механиката.Опитай пак да наместиш предния панел.
Според мен не е закопчал хубаво. Натисно го по -силно в двата края, където са маркерите за отваряне.
Закопчал е, сигурно сме счупили нещо. Сега чета в ръководството, че ако се отворил предния панел да не сме го затваряли с ръка, а той май се отвори. Дори да сме го затворили с ръка не е имало някакво усилие и да се чуе, че нещо се чупи, много неприятно.
Опитай при работещ климатик да отвориш капака, все едно ще чистиш филтрите. После спри климатика и изчакай да спре напълно. Затвори капака и панела и го пусни отново.
Вътре има нежни зъбчатки, може в някой сектор да се е откършило нещо.Цитат:
Ако досега не е изпаднало нищо счупено, по-скоро не са напаснати зъбните колела при сглобяването и това е причината или са били разместени(завъртяни) зъбните колела в сравнение с първоначалното им положение и това е причинатада не вдига докрай капака.Когато са завъртяни зъбчатките има вероятност климатикът да си мисли, че "го е вдигнал до край". :)
И това е вариант, да сме натиснали движещия се панел ако се е отворил и да са превъртели зъбчатките. Но дори не знам зъбчатки ли са или един червяк, който излиза напред и бута лоста. Че и фирмата дето ми монтира единия климатик е фалирала, филм на ужасите.
Механизма не е многосложен като конструкция, сигурно може да се поразгледа.
Добре де, имаш 2бр. - поразгледай ги спокойно и открий разликата и си готов. 99.9% съм сигурен, че нещо не е напаснато и няма счупено.