Последното ти изречение отговаря на проблема.Имаш 3 градуса разлика между зададено и измерено от термодатчика.В този случай няма как да работи като инвертор, просто много ниски загуби.В какво положение ти е хоризонталната клапа.
Последното ти изречение отговаря на проблема.Имаш 3 градуса разлика между зададено и измерено от термодатчика.В този случай няма как да работи като инвертор, просто много ниски загуби.В какво положение ти е хоризонталната клапа.
T.e има повреда в датчика за температура или? Той не трябва ли да намали мощността когато стане 22, за да се предотврати стигането до 23.Първоначално публикувано от edi1
gigavanko- Вдигни с един градус повече темпаратурата би трябвало да се кротне. Аз също имам алергия към он офф работата
И при 21 зададени е същата работа. Довечера ще пробвам с 23 и ще видяПървоначално публикувано от chachoto
Явно не му остава време, прекалено бързо се вдига температурата горе.Докато сработи и дошло време за изключване.Първоначално публикувано от gigavanko
Да, може да си поиграе с позицията на клапите и със скоростта на вентилация.Първоначално публикувано от edi1
Има периоди, в които стои включен и повече от 1 час, през който продължава да вдига консумацията (по-горе го описах, виждал съм и 350 моментна). Времето му достига и то защо, точно като изключи му направих рестарт от дистанционното. Последвалото включване развъртя компресора до повече от номинала (тук е една от разликите 600W), след което започна плавно падане и така до 170 за 10-15 мин, известно време работа така следва моментално форсиране до 300W и веднага изкл.Първоначално публикувано от edi1
П.С. скоростта на вентилация води до по-чести спирания при положение, че е по-ниска. Това го пробвах.
След работа се прибрах и му зададох 23 градуса, в момент когато беше спрял да си почива. Последва пускане и развъртане до 900W, работи 20тина минути така и започна да пада на интервали, за 2часа стигна консумация 510W, последното което видях преди лягане беше към 400W (6 часа след задаването на 23градуса). Луда работа, не знам къде са ми тези малки топлозагуби, но определено нещо не е наред. Докато бях буден не съм го чувал да спира, за през нощта не знам. Сутринта консумацията беше към 470W и 24 градуса в стаята
То май е ясно че така ще се кара. Да попитам някой знае ли каква функция е "кривата стрелка" на дисплея, само това не мога да открия по превода?
Честит Ивановден на всички съименници! Този модел има ли опция или джъмперчета, с които да се задават до каква температура да поддържа преди да изключи и къде да ги търся?
Има, и опцията трябва да е пред теб някъде-дистанционното.Първоначално публикувано от gigavanko
Има и въздушен и тръбен датчик,но ако почнеш да ги пипаш от любопитство,не се знае какъв ще е крайният ефект.Казах ти,че е от най ниския клас на тошиба този модел,и екстри освен да топли и охлажда...,но все пак си е тошиба.
Днес празнувай-остави климатика на мира.
След немалък период на наблюдение в режим на отопление, мога да споделя крайното ми мнение за този модел:
-Това което съм описал като начин на работа в предходните ми постове се наблюдава при външни температури под +2 градуса.
- При температура над +2 машината работи по-коренно различен начин, консумацията слиза до 165W (доколкото може да се вярва на уреда), турбината на ниска скорост и доста тиха.
Предполагам алгоритъма на този модел е така написан, което не ми харесва но... Наскоро срещнах публикации за Тошиби, които си променят минималната отдавана мощност при над и под 2 гр. предполагам и тук е така.
Споменавам го защото мисля, че е важно когато си купуваме климатик освен параметрите му, да имаме и някаква информация за начина му на работа. Дано да съм полезен на някого
Да не би когато клапата е само в най долно положение, около климатика да се образува топла зона, особено и ако скоростта на вентилатора е ниска. Аз мойте ги оставям да се "веят" и така температурата в стайте е по равномерна.