Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 28 от общо 28

Интересен момент при работата на климатик RAS-2210d

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Re:Интересен момент при работата на климатик RAS-2210d

Последното ти изречение отговаря на проблема.Имаш 3 градуса разлика между зададено и измерено от термодатчика.В този случай няма как да работи като инвертор, просто много ниски загуби.В какво положение ти е хоризонталната клапа.

2.  

3. Тук е от
    Jan 2012

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Последното ти изречение отговаря на проблема.Имаш 3 градуса разлика между зададено и измерено от термодатчика.В този случай няма как да работи като инвертор, просто много ниски загуби.
    T.e има повреда в датчика за температура или? Той не трябва ли да намали мощността когато стане 22, за да се предотврати стигането до 23.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

gigavanko- Вдигни с един градус повече темпаратурата би трябвало да се кротне. Аз също имам алергия към он офф работата

5. Тук е от
    Jan 2012

Цитат Първоначално публикувано от chachoto
    gigavanko- Вдигни с един градус повече темпаратурата би трябвало да се кротне. Аз също имам алергия към он офф работата
    И при 21 зададени е същата работа. Довечера ще пробвам с 23 и ще видя

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Цитат Първоначално публикувано от gigavanko
    T.e има повреда в датчика за температура или? Той не трябва ли да намали мощността когато стане 22, за да се предотврати стигането до 23.
    Явно не му остава време, прекалено бързо се вдига температурата горе.Докато сработи и дошло време за изключване.

7. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Re:Интересен момент при работата на климат

Явно не му остава време, прекалено бързо се вдига температурата горе.Докато сработи и дошло време за изключване.
    Да, може да си поиграе с позицията на клапите и със скоростта на вентилация.

8.  

9. Тук е от
    Jan 2012

Има периоди, в които стои включен и повече от 1 час, през който продължава да вдига консумацията (по-горе го описах, виждал съм и 350 моментна). Времето му достига и то защо, точно като изключи му направих рестарт от дистанционното. Последвалото включване развъртя компресора до повече от номинала (тук е една от разликите 600W), след което започна плавно падане и така до 170 за 10-15 мин, известно време работа така следва моментално форсиране до 300W и веднага изкл.
    П.С. скоростта на вентилация води до по-чести спирания при положение, че е по-ниска. Това го пробвах.

10. Тук е от
    Jan 2012

След работа се прибрах и му зададох 23 градуса, в момент когато беше спрял да си почива. Последва пускане и развъртане до 900W, работи 20тина минути така и започна да пада на интервали, за 2часа стигна консумация 510W, последното което видях преди лягане беше към 400W (6 часа след задаването на 23градуса). Луда работа, не знам къде са ми тези малки топлозагуби, но определено нещо не е наред. Докато бях буден не съм го чувал да спира, за през нощта не знам. Сутринта консумацията беше към 470W и 24 градуса в стаята
    То май е ясно че така ще се кара. Да попитам някой знае ли каква функция е "кривата стрелка" на дисплея, само това не мога да открия по превода?

11. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

турбо вентилация...

12. Тук е от
    Jan 2012

Честит Ивановден на всички съименници! Този модел има ли опция или джъмперчета, с които да се задават до каква температура да поддържа преди да изключи и къде да ги търся?

13. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от gigavanko
    Този модел има ли опция или джъмперчета, с които да се задават до каква температура да поддържа преди да изключи и къде да ги търся?
    Има, и опцията трябва да е пред теб някъде-дистанционното.
    Има и въздушен и тръбен датчик,но ако почнеш да ги пипаш от любопитство,не се знае какъв ще е крайният ефект.Казах ти,че е от най ниския клас на тошиба този модел,и екстри освен да топли и охлажда...,но все пак си е тошиба.
    Днес празнувай-остави климатика на мира.

14.  

15. Тук е от
    Jan 2012

След немалък период на наблюдение в режим на отопление, мога да споделя крайното ми мнение за този модел:
    -Това което съм описал като начин на работа в предходните ми постове се наблюдава при външни температури под +2 градуса.
    - При температура над +2 машината работи по-коренно различен начин, консумацията слиза до 165W (доколкото може да се вярва на уреда), турбината на ниска скорост и доста тиха.
    Предполагам алгоритъма на този модел е така написан, което не ми харесва но... Наскоро срещнах публикации за Тошиби, които си променят минималната отдавана мощност при над и под 2 гр. предполагам и тук е така.
    Споменавам го защото мисля, че е важно когато си купуваме климатик освен параметрите му, да имаме и някаква информация за начина му на работа. Дано да съм полезен на някого

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Да не би когато клапата е само в най долно положение, около климатика да се образува топла зона, особено и ако скоростта на вентилатора е ниска. Аз мойте ги оставям да се "веят" и така температурата в стайте е по равномерна.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Отговори: 12
    Последно: 19-04-08, 17:57
  2. Мнения за работата на охладител
    От rado__ във форум Електрическо отопление
    Отговори: 4
    Последно: 12-06-07, 19:08
  3. Работата в понеделник убива
    От Inspire във форум Коментирай новина
    Отговори: 2
    Последно: 04-02-05, 17:15
  4. Кой момент от The Matrix Reloaded...
    От -CTPAX- във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 18
    Последно: 05-06-03, 19:48
  5. Момент на проблясък...
    От kod във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 2
    Последно: 27-12-01, 21:06

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе