Здравейте на всички!
От месец чета различни теми из форума и вече реших да се регистрирам и аз за да споделя някое мнение и впечатления от работата на два климатизатора. От половин годна имам Toshiba RAS-2210d, 100-волтов, закупен нов и монтиран в стая 12кв.м., южно изложение, тръбен път 1.5м. Да започна по същество. С него се отоплявам от два месеца и ми направи впечатление, че вътрешния вентилатор работи на доста голяма степен и не съм го чувал да намали освен когато дефроства. Купих уред за измерване на мощност за да видя колко горе долу е разхода на тази машина. Зададени са 21 градуса, турбината на ауто и клапите са на предпоследно преди крайно вертикално. При първоначално включване компресора се развърта до 600W, и след няколко минути започна да пада плавно и за час достигна до 170W (външната температура беше +4 градуса). Работи около два часа на минимална мощност и тиха степен на турбината, всичко си беше ок според мен, НО изведнъж компресора се форисира до 300W(според мен под команда от вътрешното тяло защото чух прицъкване) и след това ново цъкване което изключи компресора. След 7-8 минути се включи от 280W работи около 20 минути и през интервали стигна до 310W и пак се изключи, тук турбината духаше вече силно. Така работи два дена на режим он-офф при тази консумация, НЕЗАВИСИМО ОТ МИНУСОВИТЕ ТЕМПЕРАТУРИ. Ядосах се и реших, че нещо програмата му за управление е забила и го рестартирах от дистанционното. След рестарта отново тръгна по първоначалния начин слизане до 170W и след като поработи така за около половин час, форсира и пак се изключи. И така до сега си работи на този режим.
Дали по-някакъв начин не може да поддържа ниските обороти на компресора и турбината (тук ако има отношение количеството фреон) или да мери външната температура около и под 0 да решава, че е по-добре да работи на по-висока мощност с изключвания. Моля за мнения и благодаря предварително
П.С. Пробвах да сменя градусите, но он-оффа си остана с тази разлика консумираше повечко преди да спре.