Ще има, ще има.Вземай ги, че такива машини вече не се правят.
Ще има, ще има.Вземай ги, че такива машини вече не се правят.
Много добри машини-ще има още хляб в тях,като гледам и външното тяло е с фирмената щамповка като при японките,а и не е никак малко:38кг.А и на отопление,какво да искаш повече (0,8~3,6~6,2)kw. от 10ка,като е съразмерима по показатели от преди 13г. с 25ци за японския пазар по мощност.Е, за COPa e малко по друга работата,но определено си струват тошибите.
Хич няма да се замисля за КОП-а, ако имам възможност да я взема, още повече за тези пари.Това нещо запазва близо 65% при -10 градуса.Модел от 2000 година е, а каква хладилна част има само.Дори 10-ката е с двойноротационен компресор и двуредов външен обменник.Във външното се крият два заглушителя и 4 датчика.И двата мотора са ДС.
Купих ги ! Близките дни ще ги монтирам и ще пиша...
Е па ЧЕСТИТО- дълго и безаварийно ползване...
И да се "върнеш" у форумчето зимъска,
кога снега забръска
и студът навън започне да "реже"...
А честито! Аз миналата седмиця бях в Швеция, вярно в не голям град, но нито един климатик не видях
На 2-3 места имаше големи халета с надписи Е.ОН, явно парните им централи.
Страхотни климатици !!! Работят прекрасно !!!
Да са ти честити такива здрави машини, като хладилна част и изработка вече трудно можеш да намериш, а и да намериш са от високия клас и на тройни цени.
Как да се отопляват хората на климатици, като тока е 3 пъти по скъп в сравнение с България, пък газта е 3 пъти по-евтина? Чак на север, където няма друга алтернатива се слагат климатици за отопление и разни любители си ги курдисват по гаражите и хамбарите.Първоначално публикувано от dwrbudr
Не искам нищо на газ!
http://fakti.bg/world/32488-vzriv-ub...-ruska-panelka
Гръмнала "газова бутилка" и отопление на метан са различни понятия. Не е тук темата за обсъждане на тези неща. Може да си на климатици и да имаш газова бутилка за готвене. Може и бойлер на ток да гръмне. Отоплението с централно газоснабдяване е на метан, няма нищо под налягане и няма какво да гърми.
Да попитам и аз за въпросната тошиба
Предстои ми покупка и съм се огледал в Daisekai 3 или Daisekai 6
Апартамент на среден етаж в София, Стаята е 15м2 с височина 2.50м
Южно изложение с външна топлоизолация, PVC дограма и нискоемисийни стъклопакети.
Пода е дюшеме с топлоизолация под него, стените и таваните са с гипсова шпакловка.
Та какъв да бъде климатика 9-ка или 12-ка, защото при оглед от две фирми едната каза да сложа 9-ка, а другата,12-ка.
Мерси предварително.
п.с. климатика ще се ползва основно за отопление.
Истината е някъде по средата - 10ка, демек. Ма питай и в други фирми...Първоначално публикувано от vanz
10-ка на Daiseikai 6 те урежда изцяло в 15 квадрата, пък и ще работи много под номинал. Като гледам как си изолиран и ЮГ си супер.
Благодаря за бързите отговори.
Сега остава само да осигуря финансирането