Daiseikai 6 EngineeringDatabook
- - - - - - - - - -
В табл. на стр.9 "Part Load Performance" за какво иде реч? Какво е "W" и какво е "Q"?
Daiseikai 6 EngineeringDatabook
- - - - - - - - - -
В табл. на стр.9 "Part Load Performance" за какво иде реч? Какво е "W" и какво е "Q"?
Това са нордик версиите, отдавна са известни, но тука ги няма.Само ще ги гледаме на хартия и по компютрите.Това са данните от норвежкия сайт.
Здравейте, дали може да се намери файл с по-нова техническа информация за сузуми? По-конкретно ме интересува моделът TOSHIBA RAS-B13N3KV2-E1 / RAS-13N3AV2-E1. Тук намерих, но е за моделът RAS-13N3AV2-E без 1, който все пак има някаква вероятност да се различава с моделът -Е1
На сайта на vimax е дадена информация, че е с двойно роторен компресор. От фирмата казаха, че са говорили с официалния представител на тошиба за БГ, след като поисках потвърждение за типа компресор и той потвърдил, че цялата серия сузуми са с двойно роторни. На страниците на тошиба също намирам противоречива информация. На английската пише, че всички са с "Toshiba’s twin rotary compressor" . На гръцката пише само "Hybrid DC Inverter", но по-надолу има йонизатори, плазмени пречистватели, които според мен се отнасят за дайсекай....
Така или иначе вече е поставен климатика и няма да се заяждам с фирмата, макар че двойно роторния компресор беше фактор при избора на модела. Но искам да разбера със сигурност какъв е компресора от любопитство, а и да ги накарам да сменят информацията на сайта ако е грешна разбира се.
Истината ще те разочарова,еднороторен е на 13-та.
Върни го ако не отговаря на описанието. Някои нарочно пишат неверни неща за лапнишарани.
victorio404, компресора на конкретния модел е DA89X1C-23FZ2 - Single rotary type with DC-inverter variable speed control.
Двойно роторни при серията Сузуми се влагат от 16ка нагоре.
Според вас възможно ли е да са се заблудили в магазина или да нямат как да проверят информацията при производителя? Или се опитват съзнателно да лъжат?
За момента много добре се представя климатика - за минути целия апартамент охлажда ако са отворени вратите, вярно че не са започнали големите жеги още, но в коридора плочките стават ледени. А го държа на 26-27 градуса. До колко и в какво би се изразявала разликата ако беше двуроторен - заслужава ли си да го сменям евентуално? Другия вариант който обмислях беше митсубиши хеви, но вътрешното му тяло се оказа по-голямо от мястото за монтаж и не се задълбочих да ги сравнявам по-подробно.
От тези от които сте закупили машината може да очаквате много неща...
Знаят естествено... Все пак с това се занимават, стига като си питал да не си попаднал на накоя кака.
От толкова питане и сверяване на информация и да получаваш един и същи отговор, май май някой целенасочено те е подвел.
Това по българските закони се нарича подвеждаща реклама , и подлежи на законова санкция .
То основното питане и сверяване беше днес, след като прочетох тук, че от 16 нагоре са двуроторни. Предварително не съм го поставял като условие да е двуроторен, но го коментирахме, защото е описано на сайта им като още едно предимство. Бях се насочил към по-малкия модел първо според прочетеното във този форум, но щеше да е на границата на спецификациите за около 20кв+ хол даже на затворени врати.
Все пак не получих мнение по въпроса - До колко и в какво би се изразявала разликата ако беше двуроторен - заслужава ли си да го сменям евентуално за другия вариант - Mitsubishi Heavy SRK35ZS-S/SRC35ZS-S PREMIUM, 12000 BTU?
Опитвам се да разбера всъщност ощетен ли съм и с какво/колко реално? Ясно е, че ако реша имам повод да се разправям, но не бих си губил времето ако е само повод.