Хевито също не е с двойнороторен компресор.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Хевито също не е с двойнороторен компресор.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
За парите които си дал май няма климатик с двуроторен компресор. Така, че не си ощетен. Ама се обади утре и ги питай защо са те излъгали.
Има, ама работят на друго напрежение....
Компресора със сигурност не е двойно роторен.
Източник: Engineering Data Book Suzumi+ E1
Благодаря колега, малко по-нагоре съм дал връзки към каталозите за 2016, които намерих на БГ и английски - ясно се вижда, че 10 и 13 са DC Rotary, а останалите DC Twin Rotary.
Току що ми се обадиха от вимакс да ми обяснят, че информацията в сайта им е качена грешно и потвърдиха, че компресора не е двуроторен. Разбирам как може да се получи такава грешка, защото се занимавам с уебдизайн и се е случвало да стават такива грешки. Разбирам и човека от фирмата, който вчера твърдеше, че е потвърдено от официалния представител на тошиба, че всички сузуми модели са с двойно роторни компресори - сигурно е решил, че се обаждам за да се заяждам - и първата му реакция е да се опита да ме убеждава, че инфото е вярно - не го оправдавам, но разбирам защитната реакция.(даже не съм сигурен дали беше той или тя защото разговорът беше по лайв чата на страницата им вчера)
Както и да е - държа да уточня, че не се чувствам ощетен от покупката, напротив доволен съм от климатика, както и от обслужването и монтажа. Като цяло въпреки, че ме подразни въпроса с грешната информация в сайта - бих препоръчал фирмата въз основа на добрите ми впечатления.
Както казва Шишо Бакшишо - И... те така
Този пост е редактиран от victorio404; 14-06-17 в 13:21.
Кажи нещо за 5-годишната гаранция. Има ли го написано черно на бяло. И колко прегледа/посещения/профилактики имаш за тези 5 години. Платени ли са, безплатни ли са?
Това чел ли си го - ЦЪК и кликаш на "Гаранция"
Така написано излиза, че за вътрешното тяло гаранцията е само за топлообменика и пластмасовото шаси зад него. Защото всичко останало се отделя от корпуса.
За външното тяло ...../нека друг да се включи, какво се отделя и какво не/
Този пост е редактиран от milanov; 14-06-17 в 14:48.
Когато взех моето Сузуми с 5 годишна гаранция единственото условие, за да се удължи гаранцията беше да се извърши регистрация на климатика по имайл или по пощата. Иначе от две годишната задължителна в ЕС гаранция няма мърдане. Тя е гарантирана от законодателството на ЕС. Всичко плюс тези 2 години е бонус от производителя.
....ама 2г. с турбина и платка или без турбина и платка...
60 месеца пише на гаранционната карта. Профилактиката 1 годишно - плаща се допълнително 40лв. Не мисля, че някъде е записана профилактиката като условие за гаранцията - по-соро по желание до колкото разбрах.
Има ли конкретна причина/ни за негативното отношение към вимакс, което ми се стори, че се долавя в някои постове?
Освен случая с инфото на сайта де.
Да не излезе само, че съм им адвокат - ще е добре да се знае ако има основателни причини за недоверие към тях.
Нали са ти свършили работа. Малко са се презастраховали в написаното за гаранцията.
Не четеш внимателно.
"..За да е валидна гаранцията......"
Машината си е идеална, радвай и се и не я мисли.
Според мен е нормално всяка фирма се опитва да се защити със ситния текст - особено когато става въпрос за техника. И формално винаги може да се измисли причина да се откаже една гаранция. Вече въпросът е до колко един такъв опит ще спести на фирмата и колко може да и навреди ако води такава политика. Елементарната логика предполага, че е в интерес на фирмата клиентите да са доволни от обслужването - другото са едни изкривени разбирания от едно не толкова далечно минало
А и чувам, че от кззп(?) били доста пъргави на последък
Сега осъзнавам, че все пак звуча като служебен защитник на вимакс, но такова е моето виждане по въпроса реално
Знаем я и ни се потвърждава за пореден път политиката на Вимакс. Няма нужда да разтягаме локуми. Честита придобивка!