Отговор: Toshiba RAS-10SKVP2-E - Super Daiseikai 6
Под прахови филтри имам в предвид двете пластмасови мрежи. Обезмаслителят е обикновен кухненски обезмаслител, щото има и промишлени, които са съвсем друга химия. Чак толкова прах не хващат, но когато съм ги мил само с хладка вода като че ли по-бързо полепват прашинките. Не знам мое мнение. Та като съм на тема филтри това малкото филтърче 5см.х20см. от едната страна синьо, от другата зелено и между тях бяло гофре какво да го правя. Като го намокрих започна да се разлепва от единият край. То за еднократна или многократна употреба е?
Идеята е филтърът да се наелектризира, за да задържа (събира) прахта. Обезмаслителят е токопроводим и му отнема тази стособност. Прахът минава и се набива в ламелите. Като четете инструкции, поне го правете както трябва! Там пише "с хладка вода", освен ако говедата от Тошиба пак не са компилирали нещо по погрешка. А Касапа, за съжаление е прав! Колкото повече му баеш, толкова повече се скапва. Потвърдено от личен опит.
При миене на филтрите не ги мийте всеки път с препарати, а когато го правите ги мийте с не агресивни.Аз ги мия с такива с неутрален PH фактор.Нито киселина, нито основа.Използвам течния сапун за ръце.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Kasap
Стига си го обикалял тоя клим, че ще го урочасаш. Остави го да си работи. Нали си го взел той на теб да служи, а не обратно... :Drinks:
Нормалната параноя на човек, който за първи път има климатик. Ако знаеш в началото и аз как съм се шашкал, че при 5-6о на вън, климатика не ще да вади едни 55+о от вътрешното тяло на авто вентилатор... :)
Здравейте колеги, имам този модел климатик от 4 години. От скоро ми прави един номер сутрин в тези студове около -18
Много пада температурата в стаята, около 4 градуса надолу, а работи много слабо и почти не грее. Държа го на ауто вентилатора и на отопление на 22 градуса. Оправя се като му вдигна температурата с 2,3 градуса малко след това се размразява и почва да духа яко топло. Имате ли идея от какво може да е?
от 16 сузуми съм установил ,че има лека склонност да не се размразява при нужда и почва да духа хладно и така с часове отива .. виж като го направи тоя номер заскрежен ли е много
Егати боклука. Дадох 2 бона за него и да се събуждам от студ, А беше на-препоръчвания климатик тогава в този форум. Малкия Японец дето му се подиграваха всички си поддържа постоянна температура и почти не се чува, че работи
тоя панасоник Цецо го похвали преди време като за базов модел ,което значи доста повече от драсканиците на масовите писачи тука ..стига да има кой да отбира измежду плявата
Те боклуците така работят. На -18 като качиш градусите и започва да духа ЯКО топло.
Аз може да не искам да седя на 26 градуса. Като е на 22 не трябва ли да духа топло? По принцип поддържаше 24, като е на 22, но като забрави да се размрази става под 20 в стаята
-18 e доста под критичната температура за повечето машини на пазара. Нормално е при такъв студ помещението да има доста по-големи топлозагуби и да изстива неравномерно, особено ако е с високи тавани, и/или зле изолирано. Няма по-лесно от това в този студ да се пусне машината с градус-два към по-топло. Това са екстремни температури за климатиците. Само за сравнение, нощес MHI-то от подписа ми към -18 реално спря да топли помещенито. Под -16 мина в дефрост на 30-40 мин. А съм доста добре изолиран. В същото време Toшибата още не е разбрала, че е зима. Четири години машината топлела, сега на -18 станала боклук? Утре ще има пост, че дадена машина е боклук, защото на -25 не е както на -10? Това като лично мнение де, иначе няма лошо всеки човек изразява мнение, но някак ми се вижда несериозно това. Събра се една групичка на шаро от известно и не остана машина да не е оплюта. Лошо няма, всеки с претенции, но това е пазара. Има алтернативи за отопление.
p.s. Пиши ми на лични ако искаш, вече няма от тези машини на пазара а има голямо търсене. Ще я спазарим веднага.
Пета и осма серия си правят контролни дефрости и проблеми с леда нямат. Твърде вероятно е да има скреж по сензора за външна температура и да не стартира дефрост в правилния момент. Провери ли това, преди да вдигнеш градусите? Не мисля, че за 2 и кусур бона са се продавали боклуци, ама знае ли се...
@mega, не съм имал машина, която да не топли при -20 градуса. А хитачито в подписа ми, което Алекси не харесва, топли и при 170V захранващо напрежение, само че вие неприятно турбината. Нямаше друга работеща мащина, когато беше изгърмял единия траф в махалата.
Добре, ще го пробвам на 24 градуса как ще се държи. Нямам много видимост вече към външното тяло вече, че има козирка отдолу
Цитат:
Първоначално публикувано от
giorgo
Добре, ще го пробвам на 24 градуса как ще се държи. Нямам много видимост вече към външното тяло вече, че има козирка отдолу
Идеята ми е друга, нормално е при -18 на 22 градуса да не топли така, както при -10. Самото усещане е различно, защтото топлозагубите са големи. Стените и дограмата смучат. Топлото се качва към тавана. Затова са градусите, качвай нагоре. ;)
Към колегата Mega, вчера сутрин климатика направи отново това което описах в предната страница, но този път бях до него от самото начало и забелязах точно какво се случи. Вътрешният вентилатор спря, клапата остана отворена а консумацията падна до около 10 W, след това качи до около 400 W задържа малко и пак свали на 10-12 W. После започна да напомпва до около 600-650 W, свали малко и почна да духа. Това го направи с типичния за дефрост шум, и отново рано сутрин при външна температура около – 12 градуса. Всичко продължи около 5 мин. Според теб това дефрост ли е или нещо друго?