Аз пък човек да се оплаче от Тошиба, че му шуми не съм чувал.
Аз пък човек да се оплаче от Тошиба, че му шуми не съм чувал.
На мен бе шумен дайсейкай 6, добре че го разкарах. Мицубишито на същото място е по-тихо. Къде са 27dB къде са 21. Дори дайкин са по-тихи от тошиба.
На хартия са,другото е внушение......
Да бе сигурно и тишината на мицубишито е внушение.
или предубеждение....не знам,аз минах отвсякъде,само изказвам мнение,мир колега
Имам един панасоник E9PKE и една тошиба RAS-10 дайсейкай 5. Първият го дават 20 dB, а вторият- 27dB. На хартия. На практика, и двата не се усещат звуково в помещенията, които климатизират. Еднакво безшумни са и само тембъра им е различен. Не знам защо на хартия нещата са толкова различни. Що се отнася до 6-та серия на дайсейкай, нормално е да е малко по-шумна от 5-та, защото вътрешното тяло е по-малко и скоростта на въздуха трябва да е по-висока. Писаното на хартия, относно шума, намирам за недоразумение. И при двата ми модела липсва пукането на пластмасите при форсиран компресор, въпреки че структурно изглеждат зле, а температурната разлика беше 28 градуса.
На малък дебит повечето климатици са тихи, особено 9-ки и 12-ки, но при по-големи кубици и нужда от повече киловати вече има голяма разлика, така че хора които не са ползвали 16-ки или 18-ки няма как да чуят разликата.
Значи, да разбирам, че си внушавам, че са тихи и не пукат?
При избора на машина не забравяйте, че 16-ицата СУЗУМИ+ е с двойнороторен компресор.При -15 запазва 50% мощност.Естествено, по-шумна е от 10-ката и 13-ицата, 30/31 дб е на охлаждане/отопление, но това си е нормално.
Toshiba-та се вижда шумна, защото те се форсират много при пускане. Такъв им е алгоритъма на работа. След това утихват. Аз самият имам и MHI и Toshiba и не намирам разлика в работата, когато поддържат температурата. И при двете се спи нормално. При толкова монтирани Тошиби как един не се оплака, че са шумни. Докато за Panasonic не мога да кажа същото!
Не знам кои панасоници визираш, но старите малайзийски G123 и G125, със стария фреон, са двойнороторни машини, с огромен двоен топлообменник и са също достатъчно тихи? На примависта, пластмасите на NKE-3 и PKE моделите на Панасоник е отвратителна, но бях изненадан от липсата на пукане при 28-29 градуса темпелатурна разлика и форсиран компресор. Усещат се само разрядите от йонизатора, поне засега...
... Има тема из форума. Клиент с Daiseikai 6 и МКЕ Nordic, доплати 850 лв. само и само да го сменим с още една 6-ца и каза, че не иска да вижда повече тази машина. Пък данните на книга са друга бира. За мен е по-важно мнението на клиентите.