Снощи с жената решихме да пуснем климатика в спалнята и като се започна едно пукане. Уж дайсейкая с нисък минимум но си работеше на он/офф.
Някой забелязал ли е пукането или проблема е в моя "телевизор" ?
Снощи с жената решихме да пуснем климатика в спалнята и като се започна едно пукане. Уж дайсейкая с нисък минимум но си работеше на он/офф.
Някой забелязал ли е пукането или проблема е в моя "телевизор" ?
Този модел има ли функция "икономия"?Ако има я изпозлвай-така компресора ще работи с намалена мощност и няма да загрява толкова топлообменниците и без това това не е необходимо сега.
Е, какъв е смисъла от това спъване? При положение, че се разтяга от 500 до 6500 вата, той сам не можели да прецени каква мощност е необходима в конкретните условия?
Биро, той може да е с нисък минимум, но просто стаята му идва малка, както и топлозагубите и изключва преди да слезе на минимум. Като захладнее повечко, по-рядко ще изключва.
Този пост е редактиран от pilot; 21-09-12 в 12:56.
Модела има пауър селект, което позволява настройка за 100%, 75% и 50% от мощността, но не е там проблема, минимума не се намалява със съответния процент. Явно стените не са изстинали достатъчно и няма загуби, в момента навън е 11 градуса.
Само не разбрах за пукането - други потребители наблюдават ли го или само моя пука? Самата сглобка изглежда много хлабава, дори на изключен климатик леко докосване предизвиква пукане.
До сега нямаме оплакване за пукаща 6-ца а сме монтирали много от модела. Дори имам и лична такава.
Mega, ако натиснеш твоя с пръст някъде по корпуса, примерно под жалузите или от страни по средата чуваш ли пукане и наместване на пластмаси?
Много странно защо при мен го има този дефект.
Ето видео за пукането на климатика. Вижда се ватметър за ориентир кога работи компресора.
Тези припуквания са от разширяване и свиване на пластмасата, предизвикани от температурната разлика. Гледам, че при включване на компресора се развърта до 870 вата, което е над номинал и постепено сваля, а преди да изключи не пада под 260 вата, което е към 1200-1300 вата отдаване. Интересно е какъв разход дава за час, при он/оф работа?
Този пост е редактиран от pilot; 25-09-12 в 19:22.
Инверторна Тошиба да не успява да свали мощността си навреме...и то ДайСейКай...и да изключва компресора...не бях и чувал подобно нещо до сега!
Те дори ''най-ниския'' им клас инвертор си работи много стабилно...и такова поведение им е напълно чуждо.
Да няма някой ''трик''... като при петицата???
Той разхода се вижда за 30 минути клип, 0,087 кв/ч. Май тези ниски минимуми така и не се случват .
pilot, за час при он/офф работа дава около 200 вата. Като затопли помещението включва рядко. Най-ниската консумирана мощност, която съм отчел с този уред е 184W.
Припукванията е ясно че са от разширяване / свиване на пластмасите, но нима е нормално климатик за 2000+ лева да припуква в продължение на 4 минути след като е изключил компресора при това температурата в стаята без включен климатик е 23 градуса.
d_image, може би поради топлото време се поучава така. Все пак мин. 500W е при +7 градуса.
Наистина се развърта много рязко, задавам 25 градуса, в стаята е 23, а климатика стига до 500-600W консумация, става страшна жега и спира.
Дайкините ми не пукат толкова често, само 2-3 едва доловими пуквания при рязко тръгване. За сравнение дайкините изключват на 350-380W.
Сега не са много нормални температурите за отопление. Нека стане на вън по студено и тогава да тестваме.
Biro, пробвай с по силен вентилатор, ако сега е на ауто, предполагам ще смъкне доста по надолу.
Е, то на по-силен вентилатор става шумно за спане
Той сега, при включване трябва да стои на 1-ва степен и да не развърта нагоре вентилатора.
То ''ошашаването'' при някои модели при топло време на вън, при отопление,идва с не дотам точно поддържане на зададена температура,но пък пукането-и при това от само 2° разлика вътре в помещението?При мен 100v.-те тошиби дори зимата при дефрост не пукат,а камо ли сега-пък и друг потребител не се е оплакал-да не са под някакво напрежение от монтажа тези пластмаси?-много странна работа. Но сигурно biro е опитал всичко с наместване,потупване,усукване и прочие хватки?Тръбния пакет как излиза от вътрешното,и на къде води-да не е прекалено ''стегнат'' и да увлича вътрешното,и то да е под напрежение?