Идваха техниците, отваряха го, гледаха и казаха, че всичко е наред. Евентуално щяло да намалее пукането като се разработи, защото сега е нов и не са се наместили пластмасите. Ще видим зимата как е, дано както твърдят другите собственици да не пука.
Идваха техниците, отваряха го, гледаха и казаха, че всичко е наред. Евентуално щяло да намалее пукането като се разработи, защото сега е нов и не са се наместили пластмасите. Ще видим зимата как е, дано както твърдят другите собственици да не пука.
Това е така само при ''петицата''!
Шеста серия не е с двустъпален компресор според сервизните!
- - - Обновено - - -
Моя си пука винаги когато работи на ''вкл/изкл''...особено когато работи на слаб вентилатор (което е почти винаги когато сме в стаята...която все пак е спалня).При висока циркулация припуква много по-малко,и едва доловимо...но пък течението което прави докато работи яко ми вее перчема!
Да, само при V-ицата е така, ІІІ и 6 минимума си пада нормално надолу със студа.
Сега пукането може да е нещо нормално при климатиците. НО НЕ Е ДАДЕНОСТ! Има машини, които не пукат, има и пукащи. Този на Biro ми се вижда доста над средното пукане, което за мен не е нормално. Пак да кажа, от този модел имам много монтирани, ама много и нито едно оплакване, че пука. Дори го имам в къщи при това в детската. Друг е въпроса, че при монтажа има някои тънкости ...
... Мицубишито от подписа ми пука, но само като е прясно включен до достигане на температурата. След това дори на On/Off, няма никакво пукане, монтиран ми е над леглото и цяла зима и цяло лято е пуснат.
Може и да е само при петицата, но моя на отопление изключва при консумация 184W, би следвало да пада до 90W но може би е прекалено топло за отопление.
Понеже техниците казаха, че като се разработи ще намали пукането го оставих слетобеда на охлаждане и интересно като ходих да го проверявам не чух пукане, работеше на 300W консумация (зададени 24 градуса, външна 30 градуса). Ако и зимата пука ще го махам.
Интересно развитие на въпроса. Обадиха ми се от Виктор Електрик, че ще ми подменят вътрешното тяло безплатно. Говорили с вносителя и до сега такова оплакване не е имало. Явно Тошиба са голяма работа!
Дано да няма проблеми с новото вътрешно тяло.
Това е добра новина...дано с това да се реши проблема!
Не мога обаче да кажа добра дума за тази фирма...като си купих от тях 2009г. FD25 не пожелаха да го вакумират.Освен това свързаха вътрешното тяло с тръбния път чрез заварки,а не както си му е реда.Абе работа без акъл...и през пръсти
... Че какво им е на заварките. По-сигурно от това няма, стига да са направени по правилата със защитен газ.
Безхаберие ли беше...мързел ли беше?...нямам идея!
Нямам нищо против заварките...но не желая моите машини да са монтирани така.