Здравейте. Това ми е първият пост в този форум. Ще съм ви безкрайно благодарен ако ми дадете някои напътствия за това как да боравя с този климатик.
Климатикът е японски модел Ras-255-JDR. Купих го лятото разбира се втора употреба.
Въпросите които ме вълнуват са следните:
- Колко често трябва да се чистят филтрите?
Предполагам, че тези големите 2 филтъра които обгръщат вътрешното тяло е добре да се чистят по-често.
От ляво има един картонен филтър приличащ на пчелни кутийки. Това до колкото разбрах е пречистващ въздуха филтър, но не ми е ясно той чисти ли се, сменя ли се? От къде се купува, колко често се чисти/сменя и ако се чисти как се чисти.
От дясно има плазмен филтър. Знам, че той трябва да се чисти внимателно. Разбрах се чисти на 1000 часа или 6 месеца. Бихте ли ми казали как точно се чисти той?
Относно работата. Изглежда климатикът обдухва с въздух вътрешното тяло след като спре работа и за това след спиране той още работи. До колкото разбрах това време е 20 минути (не съм го засичал). Тази операция само за лятото ли е добре да се "оставя" или и за зимата. Все пак зимата вътрешното тяло няма конденз.
Относно озонатора. Ако има хора с климатик с озонатор (с отрицателни йони) моля споделете колко често го пускате. Нон стоп ли работи или когато се сетите за него. Разликата дали е пуснат този озонатор или не е 10 вата. Тоест нищо от гледна точка на консумация.
Ако има нещо друго, което някой се сети за този климатик ще съм му благодарен. Моите лични впечатления (ползваме го активно от скоро) е, че е доста добър модел. До колкото разбрах е от тези с ДЦ инвертор управляван с PWM. Не съм съвсем сигурен...
Между другото някой знае ли този климатик коя година е произведен съдейки по серийните му номера?
Прилагам снимки на климатика
Предварително Ви благодаря!
Ники