Здравейте, много ще бъда благодарна за вашето мнение при избора между тези два климатика.
Помещението, за което ще се използват е офис. Площта е 31 квадратни метра, стандартна височина на таваните 2,60м.
Благодаря предварително на отзовалите се.
Здравейте, много ще бъда благодарна за вашето мнение при избора между тези два климатика.
Помещението, за което ще се използват е офис. Площта е 31 квадратни метра, стандартна височина на таваните 2,60м.
Благодаря предварително на отзовалите се.
Много благодаря за отговора, наистина не бяхме го разглеждали като вариант. Дори успях да го намеря на още по-ниска цена при друга фирма. Но никъде в спецификациите не откривам за каква квадратура е предназначен този климатик. Да не би 14ка да се натоварва на тази квадратура, тъй като към момента ни препоръчват 16 и дори 18ка.
- инверторен климатик за монтаж на стена в близост до тавана
- награда за дизайн на Японската асоциация за промишлен дизайн
- UV лампа за стерилизация и пречистване на въздуха
- самопочистващ се филтър
- висока енергоефективност – COP – 4.44
- енергиен клас А/А
- 4.20kW / 14300 BTU/h
- 6.00kW / 20500 BTU/h-капацитет отопление
Благодаря на всички за отговорите, наистина много ми помогнахте да се ориентирам. Разликата в крайната цена между Тошибата и Нокрията ще се върже на около 300 лв. Макар че СОР на Нокрията е по-висок. И като отдавана топлоенергия също е по-добре от Тошибата. А за консумациата - почти еднаква е и при двете. Дайкинчето също много го хвалят, но май няма да е то. Благодаря ви още веднъж!
Вземи си Нокрията. Тошибата си е чиста развъртяна десятка! По нищо не ми прилича на 16-ка:rolleyes:с компресорче от 750 вата и 1150 грама фреон.
+1 за Нокриа-та.
Колега pilot на мен ми прилича на непрофесионално мнение това което думаш. Било 10-ка било незнам си какво.. 16 ката ми работи у дома 2 ра година и грее 36+ квадрата с една камара прозорци. Поддържа 22 градуса при всякакви условия навън барбар с дефростовете и ми изхарчи 260 лв за миналиа отоплителен сезон целия.. Ако това е некаква десетка евала.. Не познавам Nocria-а но ти май нямаш таква 10 ка у дома .