Отговор: Toshiba RAS-285GDR- колко редов е топлообменикът
Цитат:
Първоначално публикувано от
blue1
Това с жуженето на плазмата явно е дефект, при моите Тошиби плазмите не издават и звук.
Сигурен съм,че дразнещият звук не идва от плазмата,а от йонизатора,който се почиствал и отвътре/наскоро се убедих в това при намесата на техник от НТТ-3/при единия NDR,а аз го почиствах само отвън,и подмяна на ръждясал винт отвътре в йонизатора.Сега се чува едвам доловимо исъскване ,при включването на йонизатора.
Праха, събран по касетите е една от причините за съскането и жуженето, трябва да се чистят добре.
нито при Дайкина нито при Тошибата мога да чуя звук било то плазма или йонизатор
При мен се чува от ДЖЕНЕРАЛ-а, когато се запраши.Като го измия пак си съска, но само ако си до вътрешното тяло.
При мен съскането от йонизатора се оправя като го натисна. Явно не е добре прилепнал корпуса към шишовете, за да спира като се стегне.
Цитат:
Synthy
При мен съскането от йонизатора се оправя като го натисна. Явно не е добре прилепнал корпуса към шишовете, за да спира като се стегне.
Да,но както се оказа,си иска и вътрешно почистване,а от плазмите никакъв звук не се чува/съдя,по това,че имам и модел без йонизатор/.
Като ти увисне проводника и се доближи до пластмасовата скара (май електростатичен филтър го водят) - ще чуеш ;) Дано не се случи де, но това става. Като цяло си прав, като опънах плазменият филтър остана да се чува само йонизатора. Засега се е кротнал (след определен брой натискания), ама ако пак почне да жужи ще се разглобява отново.
Цитат:
Synthy
Като ти увисне проводника и се доближи до пластмасовата скара (май електростатичен филтър го водят) - ще чуеш ;)
E,то да не е простор та да увисне...не му действат никакви сили на опън и усукване.
Хъм... е как не действат? Аз като разглобих касетата видях една пружинка вътре, която държеше проводника опънат. Беше под напрежение (това на здравата касета).
Мисълта ми бе,че няма допълнителни външни сили...
Е да, няма. Явно при мен нео е било дефектно, защото беше увиснало. Както и да е, сега с новият проводник се надявам всичко да си дойде на мястото :)
Звукът от плазмата е по-скоро съскане, а не, както неправелно се изразих, жужене. И аз отварях да погледам, но не видях къде мога да се намеся. А и се отазах, защото машината ще се сменя. Това съскане му е най-малкият проблем.
Съскането поне при мене идва от йонизатора