Toshiba RAS-285GDR- колко редов е топлообменикът
Съфорумци, спешно имам нужда от вашата помощ! Необходима ми е достоверна информация колко реда има външният топлообменник на Тошиба RAS-285GDR. Ще съм благодарен за всяакви технически данни, снимки и пр.
Ако познавате някой от форума, който да ползва такъв, кажете ми кой е, за да говоря с него.
Отговор: Toshiba RAS-285GDR- колко редов е топлообменикът
vankoto има доста климатици като гледам подписа му.
ако питаш още веднъж може и да ти е за първи път:081:
и все пак е двуредов
nako-bako
https://forum.setcombg.com/images/st...ser-online.png
Member https://forum.setcombg.com/images/re...tation_pos.png Тук е отOct 2008Постове536
Отговор: Втора употреба климатици - част 3
Някой има ли идея колко редов е външният обменник на Тошиба 285GDR? Ако се свали горният капак дали ще се види? Много ми е спешна информацията. Благодаря на всички любезни съфоручци!
3 Прикачен файл(ове)
Да, благодаря, че ми напомни! В крайна сметка ако темата пречи, да я изтрият.
Молбата ми е към всички останали, които имат желание да помогнат.
Ето снимки, които направих тоу що. Вижда се само един ред тръба. Утре ще отворя пак тялото и ще го снимам отвътре.
Двуредов е,и на горна дясна снимка се вижда.Тръбите са почти успоредни и затова трудно виждаш вътрешната.
3 Прикачен файл(ове)
Не е двуредов, Диксанал, не е за съжаление. Да ли си е така или има измама не знам още. Ето снимки от днес, на които си се вижда питата; там дето съм разместил перцата на питата се вижда само една тръба:
Явно е едноредов,но какво от това? И защо за съжаление, това не е критерии за класна машина, каквато GDR e! Вероятно специалистите могат да обяснят какво се компенсира с двуредовите топлообменици.
Има модели които са от една серия и са с едноредов и двуредов и разликата е в количеството хладилен агент.
Това не е голяма машина, че да има нужда от двуредов ...
Показателите на климатика за 10-ка са много добри. Не е 12-ка, че да има нужда от двуредов макар, че има и 9-ки с двуредов, но те са от онези едно тяло ползвано за няколко модела.
При 32 kg. външно тяло с по-мощен компресор е нормално топлообменника да е едноредов. Виж ако беше взел RAS-10PKVP-E там външното тяло е 39 kg. и е къде - къде повече от 32. Освен това по-тежкият сигурно е и по-евтин, ама нямал японски йероглифи, а също и външен трансформатор, което било показател за нещо хубаво.
При мен е двуредов, но това не е критерий. Машината е много добра. Работи тихо. В сравнение с НДР е по-шумен, а с ЖДР по-тих. Мисля, че звука от турбината се получава от формата на тялото.
nako-bako, я цъкни една снимка на етикета на външното, че нещо много ме съмнява тази работа с обменника, стана ми интересно.225, 255 и 285 са с тегло съответно 27, 31 и 32 кг, компресора е един и същ, фреона е съответно 0,78, 0,85 и 0,95 грама.Та, единствената разлика в теглото може да дойде от външния обменник.Фирмата монтирала машината, която си снимал как е с коректността, да не са сменили етикетите.
Mда,сега погледнах на 285NDR с 36кг. външно е двуредов,а 255NDR с 33кг. е едноредов,а при 285GDR щом е 32кг. може и да е единичен,като и размерите на външните не е еднакъв при двата модела.
Фреона на 255NDR e 1,08kg.,а на 28цата е 1,270kg-доста повече материал има.Но пък нали е медалист.:)
АЗ пък сега проверих моят 285LDR и той е едноредов, но пък външното тяло тежи 38 кг.
http://img29.imageshack.us/img29/9064/picture004yi.jpg
Uploaded with ImageShack.us
Значи няма изключения, всички марки съкращават влаганите материали. Големи са хитреци не стига, че ти искат повече пари, но и насреща ти дават по-малко и с всяка следваща година ти искат още повече и ти дават още по-малко.
Значи вече няма гаранция, че купувайки си климатик с йероглифи вземаш нещо хубаво.