Отговор: 285 NDR и плазмен филтър
Това Karakiyo е точно плазмения филтър...Той е "скапан", само ако проводника в него е скъсан.
Беше скъсан, но аз го "отремонтирах" с една медна скоба - стегнах я около скъсаното място и така съединих двете парчета от проводника. Мога ли да считам, че е отремонтиран, или да мрънкам да ми го сменят (гаранционен е)?
Не знам дали съпрпотивлението на проводника, който снадил е от значение. Може би да. И тогава филтърът няма да работи коректно. Така че при всяко положение е добре да го смениш с оригинален. Но пък сега дали ще ти признаят гаранцията като си се намесил конструкторски?
Еми аз мога да махна скобата. Връзката механична, не съм запоявал. Относно съпротивлението... според мен няма никакво значение. Това са 2 електрода нямаши електрическа връзка един с друг. Мисля да подменя проводника с друга стоманена тел за да няма прекъсвания. Идеята на този филтър е да има потенциална разлика от няколко kV и въздуха да се прекара през полето за да се йонизира, нали? Ако е така - все тая е какъв ще е проводника. Праилно ли разсъждавам?
Такава му е идеята, но все пак..
Изобщо не е все тая какъв ще е проводника....
Ми и аз това му викам, дано разбере правилно..
той разбира :)
Филтъра си работи. Тестван е на друг климатик и озонира както трябва.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Synthy
Филтъра си работи. Тестван е на друг климатик и озонира както трябва.
А при тебе работи ли добре-няма ли индикацията ,от малката зелена лампа сега,защото тя индикира и друго?
Еми откакто филтъра заработи (трябваше да разглобя целият "плазмен" модул и да го почистя както трябва) си свети ту в лилаво, ту в синьо голямата лампа. Зелена не е светвала. Преди това светеше лилава, и малко след това светваше зелената. Рестартирах плазменият филтър (каквото и да значи това - с бутона над голямата лилава лампа под капака) и си свети вече лилаво/синьо. Зелената лампа свети само в оранжево, когато е пусната аспирацията.
какво точно показва зелената малка лампа? В пдф-а, доколкотоуспях да си преведа от японски показва че работи въпросният Karakiyo филтър.
Цитат:
Synthy
Рестартирах плазменият филтър (каквото и да значи това - с бутона над голямата лилава лампа под капака) и си свети вече лилаво/синьо. Зелената лампа свети само в оранжево, когато е пусната аспирацията.
:Drinks:
Почиствай и йонизатора чат-пат.
Цитат:
diksanal
:Drinks:
Почиствай и йонизатора чат-пат.
т.е. когато свети зелено, това нещо е казано на климатика?
Значи май направих беля. Изрично казах на монтажниците, да не дупчат отново стената за аспирацията. Имах си сериозни причини де, но май трябваше да ги накарам... както и да е, при профилактиката ще гледам това да се случи (ако климатика доживее до тогава) :)
Е как няма да доживее. А с една дупка ли си сега и защо смяташ, че е нужна и втора?
С един отвор в стената, от където минават тръбите и кабелите. За аспирацията на този модел казаха, че трябва да се пробие още един отвор, за да мине маркуча навън. От там да смуче въздух и да изкарва съответно.