Здравейте...
Отново имахме удоволствие да монтираме нещо добро и искам да споделя с Вас впечатленията ни (моите и на брат ми). Става въпрос за машината от заглавието.
Модела е взет от потребителя, след дълго проучване на какъв качествен климатизатор да се спре и след консултации какви мощности са му необходими за да създаде комфорт в жилището си.
Машината е поставена в помещение 38m²~40m², при стандартна височина от 2.65m, изложение запад, като цялата западна част е остъклена (PVC дограма - не знам модела, но е качествена). Трети етаж, нова кооперация, изолацията търпи критика, но новото строителство е така...Помещението е всекидневна с кухненски бокс, етаж 3 от 4 или 5, не можах да разбера (модерно разчупено строителство). Не съм сигурен, дали отгоре и отдолу са обитаеми.
Ето и параметрите на самата машина...
Модел: 2012 година
Работно напрежение: 200V
Хладилен агент: R410A
Страна произход: Thailand
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27° в помещението):
Охлаждаща мощност: 4.0 kW (0.2 ~ 5.4), 13652 BTU (683 ~ 18430)
Консумирана електроенергия: 1000 W (45 ~ 1700)
COP: 4.00 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 5.0 kW (0.2 ~ 10.2), 17065 BTU (683 ~ 34813)
Консумирана електроенергия: 1040 W (45 ~ 2940)
COP: 4.81 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 7.4 kW, 25256 BTU
Консумирана електроенергия: 2600 W
COP (средна стойност): 4.41 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
APF: 6.4 (целогодишна ефективност на енергийно потребление)(режим охлаждане 7.37, режим отопление 6.07), 130%
Тегло - 42 kg външно тяло и 15 kg вътрешно тяло. Хладилния агент е 1300 gr с компресор 1100W.
Допълнителни функции:
- Гласов контрол - управление на климатизатора, чрез гласови команди;
- Plasmaion система - ефективно отстраняване на миризми, дим, прах, алергени и всякакви други замърсявания, намалява токсичността на въздуха и осигурява здравословна среда на живот;
- Автоматизирана система за почистване на въздушните филтри - филтрите се почистват чрез система и замърсяванията се събират в контейнер;
- Мултимонитор - пълна информация на параметрите на въздуха в помещението, извън него и за работата на климатизатора;
Машината беше пусната при външна температура 7°С и 9° в помещението, 91% влажност на въздуха.
Стартиран на 32° зададени на дистанционното управление - "изпъна" се на 1.8 kW консумация (което се вижда на монитора). След няколко минути работа, температурата се вдигна на 16°С в помещението и влажността спадна на 60%. Машината е много добра като цяло, като единствено не ми допада дизайна на вътрешното тяло. Външното тяло е по голямо като размери спрямо моделите от същия клас в предишните години. Двоен топлообменник, който ако беше побран в предишните размери, трябва да е троен... Управлението на машината чрез глас не сме я пробвали, но очаквам другия път да се пробвам с някакъв японски...
Останалите снимки + две кратки клипчета - https://www.dropbox.com/sh/3xfiwiypgdeo9z7/NwiNiyUP-v