взимай дайсейкаите
взимай дайсейкаите
Благодаря много за бързата реакция колеги ,
току що говорих с началника и може би ще ми се отвори парашута и за 3 10-ки Дайсекай 8 .Не съм много в час с разходите на климатиците (гледам че на 8цата дават минимум 0.45 , а на 6,5 го дават 0.80) , но моят приятел ми каза че климатиците са икономични и няма да ме боли джоба особено много в месечната сметка за ток , а и аз както обичам климите да поддържат 19,20 градуса смятам че ще стигна до един разумен разход на ток .
Цената на 8ците е малко над другите , но в крайна сметка си казах че веднъж се слагат на 5 години има няма нови климатици и съм склонен да не правя половинчати работи с 2 Даисекая + 1 Сузуми . Притеснителна ми е темата в която се обсъжда как 8ците "заспиват" , но това мисля че беше решено като се смъкне малко по надолу вътрешното тяло на климатика , а не се сложи на 5cm от тавана (в моят случай тавана също ще е топлоизолиран) .
Макар че темата в която е обсъден Мултисплит M18UAV-E + 2 броя Сузуми , доста ми привлече вниманието при положение че цената е доста доста съблазнителна , и ще имам едно външно тяло по-малко (макар че дали ще са 1 или 2 на тая голяма тераса не ме бърка) .
До края на седмицата ще трябва да съм решил и колкото повече мнения събера , толкова по-лесно ще направя и правилният избор . Благодаря ви отново !
Слагай мултито + Една 6ца в хола или Сузуми 13ка. Почети малко за Дайсейкай 8. Аз лично не бих рискувал с машина която при зададени 22 градуса на ДУ поддържа 18, защото имала навика да се успива. Но за теб може да ти е идеална, 19 градуса си е доста хладно по моите стандарти.
Да се похваля от днес сменен Panasonic 12 nke със Toshiba daiseikai 8 - 10ka![]()
Честито за климатика, ама майсторите които ти правиха тавана са за убиване.
Кое наложи смяната ? 12 nke е относително нов климатик
Благодаря . А за майсторите така си е построена къщата няма една права стена. А защо се наложи смяната ли? Ами защото ми писна да седя на студено под 0 градуса поради 40 мин. работа 10 мин размразяване
.
...дефинирай 'седя на студено'...
Не може да качи повече от 22-23 или ..
Е как да качи 23, човека ти го каза. Дефрост с продължителност 10 мин на всеки 40мин, а под - 10 киртик.
На 22-33 не го държа защото просто почти не топлеше един мързелив почти не духа, държах го на 24-25, а в стаята реално 22-23. А под - 10 около 40-45 мин работа 15 мин размразяване тукмо стопли и пак. А Тошибата в спалнята си бачка и не и пука колко е вън![]()
Ако разбираш малко повече не е проблем да се оправят дефростите и да размразява както трябва при -15. Вече е коментирано, че дефростите на панасониците се оправят с преместване на външният тръбният датчик на най-топлото място на питата.
А и зависи какво е било nke-то. Има обикновено nke има и нордик модел. Твоето трябва да е било от обикновените.
няма значение какво е ,алгоритъма за дефрост е един и същ![]()
Да, алгоритъмът е един и същ и е доста кадърно направен, по-добре от на много други марки. Проблемът е че, на панасониците им слагат много чувствителни датчици и затова понякога дефростват често без нужда.
Моделът има голямо значение. Нордик nke са с компресори на 18-ки, които са по-добри от тези на Дайсекай и нямат проблеми с топленето при -15 или при -25. А обикновените nke-та са с обикновени компресори.
Как така кадърните инженери, написали нещо доста сложно, като много добър алгоритъм за дефрост, не знаят къде да си сложат датчика или слагат датчик дето е толкова чувствителен, че обърква много добрия алгоритъм? Никакво заяждане, просто ми е чудно, по скоро не ми се връззва накак си.
Този пост е редактиран от tony34al; 08-04-16 в 17:41.