dodo, заповядай.![]()
dodo, заповядай.![]()
"...Какъв японски пазар, да фъсне малко фреонец (към едно лимонадено шише) и ще се кротне проклетия дайсейкай 6 И минимумът ще стане минимум, и пукането ще спре, и ладното ще стане истинско1...."
Не знам как се цитира постот друга тема и за това е копи/пейст. Другата тема да не се разводнява.
dodo, защо мислиш, че фреон не му достига.
Климатика е изключен от дистанционното. Цял ден. Прибирам си, горе в дясно на вътрешното е 23,5°, когато съм го спрял заданието е било 22. Натискам червеното копче, пускам климатика. Сваля клапата, турбината се развърта много плавно като започва от възможно най-ниската скорост и бавно увеличава оборотите. Компресора се развърта до 300...400W, после се кротва на 180W. Винтилатора е на авто. Ако са ти затворени очите няма да разбереш кога е тръгнал климатика. Просто МЕЧТА.
Като изключи след известно време, отиде в off, и после включи, турбината тръгва направо от 3-та и след 15...20...30 секунди намалява до около първа. И така на всяко излизане от off.
Един път може да тръгне нормално, след това не. За мене датчици, фреон са в ред.(предполагам). Минимум на отопление 180...185W. Рядко 165.
Минимум на охлаждане, пак пример. Лятото с таймер го пускам в 17часа настроен на 25°. Към 19...20 часа стайната е 24,5° климатика още бичи на 400w. Може би защото вратата на стаята е отворена, не знам. Натискам бутона ECO, и ....до една минута сваля на 115W. И така остава 2..3...4часа. Ако ву повиша заданието на 27° не може да слезе до тези 115W. On/off на около 180..200W. Това при външна 32 и нагоре,в жегите.
турбината на климатик в спалня не се държи на ауто
Кламатик в спалня не се пуска на отопление при 22°С в стаята. И не се спира през лятото, когато в нея е 27°С.
Не знам какво си чел, но нищо не си разбрал.
Утре на трезво пак го прочети.
- - - - - - - - - -
Алекси, пак се повтарям, турбината е на ауто защото ако е на 1-ва при външна +5° минимума е 180W и духа хладно. Ако все пак я оставя на 1-ва и външната стане -2°...-3° минимума скача на 400W и тази първа идва ниска. Почва по-често да включва/изключва и пукането значително нараства. Що си мислите, че още в началото не съм изредил всички възможни комбинации.
От края на септември и на двата климатика не са пипани дистанционните - зададена 22°. Е може би да са изключвани 2..3 пъти за по няколко часа. Хевито 105kWh, тошибата 80.
- - - - - - - - - -
Е да си навия часовника в 3 през ноща да пусна климатика щото в стаята е станало вече 20°.
А лятото не го оставям да работи през деня защото си стига заданието и започва on/off и както се досещаш изпарява конденза от турбината и в стаята въздуха става спарен.
- - - - - - - - - -
Както се казва, на калпав софтуер потребителя е за доктор.
И за форсирането на турбината е намерено отдавна решение, но много бързо свършва дамаджаната.
![]()
Недей да определяш личните си предпочитания като общовалидни. За един 22, за друг 19, за трети (като баща ми) 25гр. са му добри за спане зимата. За мен пък лично 27гр. лятото, но жената пък гаси климатика нощем. Вкусове всякакви. Ще си пускам и спирам отоплението, когато искам и на колкото искам. Същото важи и за Миланов. Не можеш да му определяш какво и кога да пуска и спира.
Колега, не коментирам моите, а неговите предпочитания! Човекът се прибира у дома си, машината му е спряна! Вижда, че температурата в стаята е 23,5 градуса и я пуска на 22! Ама не да охлажда, а да топли! Ако питаш мен, аз спя на 19 до 20 градуса с най-голям кеф. Мога и на 25, но никой не ме пита, нито го интересува. Който иска да си пуска машините когато иска и на колкото иска, не бива да им търси кусуриТози, който ги е проектирал, е взел мерки, за да ги опази от такива собственици. Дава им се гаранция, все пак! Пазарът предлага машини за сървърни помещения, както и отоплителни тела за сауни. Избор има за всеки, въпросът е да се направи по правилния начин.
Нищо лично!
Някои съвместяват дневна/спалня. Детската стая пак се полва и за сън и за игра/учене. Не става всеки час различна температура. За мене златната среда е да се върти около 23° (22,5...23,5),което се постига при задание на климите ми 22.
Всъщност, къде се намесвам при тежката артилерия потребители. Вие двамата сте много напред с материала (без насмешка го пиша) и за това нямам работа да ви се бъркам в обсъждането на постановките - теоретични и практични.
Термистор, NTC на VISHAY от Комет - ЦЪК долепен до сензора за стайна температура. Производителят дава една екселска табличка, която показва съпротивлението през 0,1°.
При 4,80кома съответстващи на 24,5° излиза в off, изключва.
При 5,04кома съответстващи на 23,4° включва.
Не е важна точната стойност на температурата, а по скоро интервала - около 1°.
До сега когато и да съм го загледал в 99,9% от случаите вкл.
при 4,80кома и изкл. при 5,04. Работи на минимум около 180W. Само,че нещо ми направи впечатление, че тъкмо е изключил и буквално след няколко минути пак включва. Загледах се - при 4,80кома изключи и при 4,84кома включи. Това отговаря на разлика от 0,3° между включено и изключено. Аномалия някаква.
П.П.
За "коментаторите" ще спомена,че лекарите отказват лечение и насочването към лечебно заведение го задръжте.
![]()
Продължава това малоумие да изключва и включва с хистерезис 0,3°. Не винаги, но от както вдигна минимума на 250W се забелязва доста често. Времето във Off няма и 5 мин.
Пишеш постоянно за минимуми и он оф........ в крайна сметка стоиш на студено и плащаш много ток ли, че не става ясно? Като изключим шум от турбината ти друг проблем май нямаш.
Дай обяснение защо се вдига минимума при понижаване на външните температури. И също защо турбината чака 40..42 градуса на тръбен сензор Tc за да се завърти, а не тръгва както е по сервизното /стр.27 фиг 6/
Нали сте го внесли този климатик от някъде, не е паднал от небето. Все някой може да отговори на тези въпроси. Били сте в най-модерният учебен център на Тошиба-Кериър. Питайте.Имате съпорт. Или.....
![]()