Отговор: Daisekai 5, Daisekai 6 или Nokria
По-висок минимум, по-нисък максимум, затова по-скъп.
Бях се настроил за Дайсекай 6 и сега ми е малко прецакано.
Вътрешното тяло определено няма да спечели конкурс за красота и дизайн, но това е въпрос на вкус.
Иначе си работи машината. Консумацията в момента се върти около 400 вата при настроени 25 градуса, вън 14, вътре е 26 (измерени в далечения ъгъл)
Вътрешното тяло си духа порядъчно, в хола това не ми пречи, работи постоянно телевизор така или иначе.
Е, защо го монтираха, като си бил настрен за 6-ца!? Според мен в този ценови диапазон има по-добри решения - Тошиба 13PKVP, 13SKVP2, МЕ FH35...
P.S. Със здраве да го ползваш.
ти ще си опитното зайче на форума с тоя модел :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
Alexi
ти ще си опитното зайче на форума с тоя модел :)
Няма проблем :taz
Наистина има малко инфо тук за този модел. Намерих само мнение на edi1: "на тялото на 6-а серия е сложен е стария компресор на III серия". Външното тяло е като на 6-та серия, видимо по-голямо от 3-та серия.
Ето малко информация: в стаята е 27 градуса (работи фурната в кухнята около 2 часа), климатика е настроен на 25 градуса и работи на 270 вата без да минава в он/оф режим (ауто фан/ втора степен фан/трета степен фан -еднакви резултати). За мен лично е положително, понеже върти въздуха в стаята и я държи еднакво темперирана. Навън продължава да е 14 градуса.
Тошибите са така, наистина. Ако го намалиш на 20 градуса, тогава ще изключи. :)
Цитат:
uzsree
Няма проблем :taz
Ето малко информация: в стаята е 27 градуса (работи фурната в кухнята около 2 часа), климатика е настроен на 25 градуса и работи на 270 вата без да минава в он/оф режим (ауто фан/ втора степен фан/трета степен фан -еднакви резултати). За мен лично е положително, понеже върти въздуха в стаята и я държи еднакво темперирана. Навън продължава да е 14 градуса.
Сега може да прецениш донякъде шумовите качества на вътрешното тяло, за пълни "изследвания", чакай да падне под -7 градуса.
Цитат:
aruba_man
Тошибите са така, наистина. Ако го намалиш на 20 градуса, тогава ще изключи. :)
Да, намалих до 23 градуса и компресора изключи и вътрешното тяло изключи турбината и вдигна клапите ВЪПРЕКИ, че вентилатора беше настроен на втора степен (че на три ми е шумно). III-та серия продължава да духа вътре дори и при изключен компресор. Това само за инфо.
Компресора не пада под 270 вата минимум. Интересно ми е, дали може още надолу и това е умишлено, поради високата температура навън (14 градуса) или това е всичко? Сервизното не дава отговор!
като паднат температурите навън ще почне да слиза под 200 вата ,и мицубишито е така .. но трудно разбирам кога е изключил кога работи :)
Цитат:
Alexi
като паднат температурите навън ще почне да слиза под 200 вата ,и мицубишито е така .. но трудно разбирам кога е изключил кога работи :)
Все си мисля, че минимума трябва да е по-малък при по-топло време и обратно. Но пък сега струята е приятно топла, не мога да се оплача!
А, че е изключил го разбирам само по дигиталното електромерче, закачено на контакта на климатика, иначе на практика не можеш да го усетиш.
Ще "Падне", ако го оставите на автоматичен вентилатор.
Топли си се и хич не му търси консумацията.Колкото трябва толкова ще си дърпа.:Drinks: И турбината наистина я остави на АУТО, ТОШО си знае работата.
Тази сутрин го намерих да си работи кротко на 160 вата ;) - настроен на 21 градуса / 12 навън / 23 в стаята. Така че може!
Сега ще пробвам няколко дни на ауто вентилатор, да видя как ще се държи.
Да ви кажа честно, много съм доволен от комфорта. Няма по-голям кеф от това да вляза сутрин в хола и той да е ...... топъл!!
Имай предвид, че си с по-доброто вътрешно тяло.При него комфорта трябва да е още по-добър от 6-а серия.
Цитат:
edi1
Имай предвид, че си с по-доброто вътрешно тяло.При него комфорта трябва да е още по-добър от 6-а серия.
edi1 можеш ли да обясниш защо. Предполагам и на други ще им е интересно това сравнение.
Цитат:
uzsree
В този ред на мисли, по-голямо вътрешно тяло ще ми позволи да постигна по ниски обороти на вътрешния вентилатор, съответно и по-ниско ниво на шум при достатъчно ефикасно обдухване и дебит. Всмисъл по-голям комфорт.
Сега гледам че вътрешното тяло на Дайсекай 5 е 12 кг срещу 9кг на Дайсекай 6. Правилно ли си ги представям нещата или се опитвам да открия топлата вода?
Не питай Еди-сам си си отговорил...:rolleyes:
А и друг компресор,софт. навярно и т.н.