Моля за помощ!
Как се включва плазмения филтър на RAS-402PDR?
Има ли ръчен/автоматичен режим?
Моля за помощ!
Как се включва плазмения филтър на RAS-402PDR?
Има ли ръчен/автоматичен режим?
Ако си с оригинално ДУ, отваряш капачето и вторият бутон от горе на долу в ляво ограден със зелен цвят.
Този климатик има (почти) всичко. Питаш за режимите на вентилатора или автоматичен режим на работа?
Благодаря за отговора. Имам оригинално ДУ (климатикът го закупих чисто нов).
По мои наблюдения, въпросното бутонче включва само вентилация, без да се активира плазмения филтър.
Съдя по факта, че няма видимо подобрение на въздуха (направих тест с цигарен дим). Имах стар JDR, при който си имаше отделен бутон и работата на плазмения филтър се усещаше осезателно. Малко разочароващо би било ако този филтър наистина работи по този начин.
Бутонът има надпис върху себе си и надпис в зелено поле отгоре и се чудя дали няма някоя скрита функция (като SHIFT+Key при компютрите).
По подразбиране с включването на плазмения филтър се активира и аспирацията. Аспирацията може да се зададе (от менюто на ДУ) да бъде слаба, средна, силна и без аспирация.
Аз също не усещам някаква голяма разлика във въздуха при пуснат плазмен филтър, а при мен е включен постоянно.
simonvoxx, плазмената касета която има JDR, няма нищо общо като вид с тази която има PDR-ката. Системата на последното се води по скоро озонатор и се явява в чистия си вид по скоро като йонизатор, но доста по голям от стандартните които се залагат в климатизаторите. Доколкото при JDR-ката, плазмената касета се е точно такава - създава се поле между два електрода, високо напрежение с нисък ампераж което улавя замърсяванията във въздуха и ги неутрализира. В същия момент, пречистения въздух се обогатява с отрицателни йони създадени от йонизатора който е разположен на изхода на въздушния поток. Двете системи работят в комбинация, затова въздуха при по старите модели осезаемо се усеща по добре.
Между другото, факта че не усещаш въздуха както искаш да го усещаш, не означава че нещата не работят... Аз също не усещам работата на плазмена касета, независимо на какъв климатизатор е.