За много години на всички!Какво мнения имате за това моделче на Тошиба?Става въпрос за отпление на помещение 26-27км.м, с по тежки условия-етаж от къща,никакво отпление отдолу и отгоре,северозапад...с добра дограма и лека въшна изолация от запад..
За много години на всички!Какво мнения имате за това моделче на Тошиба?Става въпрос за отпление на помещение 26-27км.м, с по тежки условия-етаж от къща,никакво отпление отдолу и отгоре,северозапад...с добра дограма и лека въшна изолация от запад..
Този пост е редактиран от Кевин; 02-01-14 в 20:10.
Ще го топли без проблеми.На цена от /1500лв./ модела си е супер.
Да цената ще ми бъде 1540 лв с монтажа....След доста ровене,видях че същия модел с абсолютно същите параметри го има с други обозначение на края вместо Е5 пише Е3,а цената е горе долу същата...къде ли е разликата???
Искам да кажа.че тази смяна става след 11 годишна употреба на климатик Фуджицо ASY12LSACW купуван през 2003 г за 1640 лв,наистина японски климатик.За жалост преди 10 дена изгоря компресора..след разговор с спец. магазин,откъдето го закупех,ми казаха,че такъв компресор струва около 900лв с 6 месеца гаранция.Естетвено,че веднага потърсех алтернатива в нов климатик...и се спрях на тази Тошиба.Само да вметна,че стария Фуджицо си работеше много добре при сухо време,при мъгла и сняг прашеше дефрос на всеки 27-28 мин (лично съм го засичал) и разкрежаването траеше близо 14-15 минути!
Ами за помещение от 26-27 квадрата е нормално да не смогва фуджицуто, все пак е 12-ка.В такива помещения шанс за отопление имат само върховите модели 12/13-ки.Все едно да си купите среден клас автомобил и всеки ден по 5 часа да го "напъвате" с по 180 км час .
Сега поне сте се ориентирали към по-голям климатик и може би той ще има повече живот от предишният.
Дано тази машинка се окаже добра...интересното е ,че никъде не намерих отзиви точно за този модел???Надявам се ,че имено с този по голям климатик тези неприятни дефорси ще са по малко и по кратки.Въпреки,че като клас този моедл е може би едно ниво под старото ми Фуджицо...
Не е лоша машината, ниския клас на Тошиба е, ще си работи добре, нямам спомен да има промени при Е5 спрямо Е3
При 16-ицата промените са само козметика.Промените са в 107 и 137.Иначе пак си е с по-големия компресор - 108.Дефроста си е като на всички ТОШИБА - добър.
Извинявай какво имаш впредвид под добър-че е на често и по дълъг или че е по на рядко...
Добър означава, когато трябва и колкото трябва.
Под добър се има в предвид (без да говоря от името на колегата), че дефростите не са безсмислени и ги има когато трябва да ги има.
Иначе твоята стара машина е правила чести дефрости, тъй като е идвала маломощна за въпросното помещение.
Съвсем точно.167Е3 и 167Е5 са с едни и същи бордни контролери - МСС-5009 вън и МСС-5044 вътре.И двата са с по 4 датчика на външното.Алгоритъма на дефроста е абсолютно същия, като на ДАЙСЕЙКАЙ 6-а серия.
Благодаря за отговорите..дано тази 16ка смогне с всекидневната... и прави по редки дефрости при лошо време.В понеделник ми е монтажа!