Отговор: Toshiba Daiseikai 8
199:BigGrin
- - - - - - - - - -
Цитат:
Първоначално публикувано от
KI_YOOU
Направих врътката с ДУ и вече не се наблюдава успиване. Минимума падна до 148вата. На вън в момента е 13°.
При тези 148W on/off ли работи или непрекъснато?
Цитат:
milanov
...
П.П.
Как разбра, че не мога да меря?:Drinks:
- - - - - - - - - -
Кажи как си мерил ти.:)
Прочетох ти пост #1884 и разбрах, че опитите някой нещо да ти обясни, са causa perduta. Не се напъвай, пий си пиенето :Drinks:
"Точно при 7° външна, темперирана стая на 22,5° съм гасил климатика и включвал духалка 1000W. И стайната температура почва осезаемо да се покачва, след час два става 24 и спирам теста."
Обяснявай как стигна до извода, че не мога да меря.
Ако имаше КОП 5 при консумация 220W (нека да са 200W че ватметъра е китайски) значи отдава 1000W. Като се замести с духалка 1000W стайната поне трябва да се запази. Но осезаемото покачване на стайната за мене означава, че духалката отдава повече или климатика не отдава 1000. А с 20..30% по малко. КОП3..3,5
Цитат:
milanov
199:BigGrin
Може, ама си сбъркал модела и напрежението.:BigGrin
Е, к'во да правиш.:) Случва се. Може някой ден и на поправителен да се явя.:)
dodo, а кажи за твоята методика. Да и направим разбор. Верно ли мериш. Можеш ли да мериш. :)
Цитат:
milanov
....темперирана стая на 22,5° .....духалка 1000W.....стайната температура почва осезаемо да се покачва, след час два става 24....
Това сериозно ли....
В смисъл - това е сериозен форум, но за глупости си има теми дъра-бъра.
Спирам с ОФФ-а. Може да се направи една тема дъра-бъра за климатиците и там да си ги мерим....консумациите...
:Drinks:
Цитат:
milanov
"Точно при 7° външна, темперирана стая на 22,5° съм гасил климатика и включвал духалка 1000W. И стайната температура почва осезаемо да се покачва, след час два става 24 и спирам теста."
Ако имаше КОП 5 при консумация 220W (нека да са 200W че ватметъра е китайски) значи отдава 1000W. Като се замести с духалка 1000W стайната поне трябва да се запази. Но осезаемото покачване на стайната за мене означава, че духалката отдава повече или климатика не отдава 1000. А с 20..30% по малко. КОП3..3,5
И аз съм правил същият експеримент с духалка, климатик и ватметър. Като пусна духалката и температурата тръгва нагоре. Тогава се убедих, че тия написани от производителите копове са шменти-капели.
Цитат:
Jack Krauser
И аз съм правил същият експеримент с духалка, климатик и ватметър. Като пусна духалката и температурата тръгва нагоре. Тогава се убедих, че тия написани от производителите копове са шменти-капели.
Разбира се, че си. Нали и двамата с Миланов сте на един акъл? :Drinks:
Реалният коп на климатик при произволна външна температура лесно може да се определи, трябват духалка/конвектор, термометър и ватметър.
Определяш си начална температура, примерно 19°. Пускаш духалката с закачен ватметър, след 10 минути да кажем температурата се е повишила до 25°, засичаш изразходваната енергия.
След известно време същата процедура се повтаря с климатика - включваш го да работи докато повиши температурата от 19 до 25° и отчиташ по ватметъра изразходваната енергия.
При коп 3 трябва да е три пъти по-малко спрямо духалката, при коп 4 трябва да е четири пъти по-малко и т.н...
Тея духалки и тем подобни защо не ги заврете....да не казвам къде. За пореден път се убеждавам, че на мнозина от пишещите тук, материята им е толкова чужда, че направо е плачевно....
Цитат:
milanov
Миланов, на хартия производителите могат да ти докарат какъвто си искат коп. Проблемът е, че няма точен еталон, по който може да се измери дебитът на вентилатора. Резултатът варира в зависимост от използвания метод, дори професионалните дебитомери имат посочен клас на точност и допустимо отклонение за скоростта на въздушния поток, но не и за дебита.
Така че производителите на хартия могат да ти докарат какъвто си искат коп, просто като сменят метода на измерване.
Аз вече не вярвам нито на сервизни, нито на евровент.
https://www.youtube.com/watch?v=9vwmP1T2ReI&t=164s
Жълтите рамки и площта на стените не ми стигат, да акачвам бисери ;)
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Аз пък се убеждавам, че мнозина са въздух под налягане и никога нищо конкретно не пишат по даден казус. Само общи лафове.:)
Но...и така пак е нещо.
:Drinks::Drinks::Drinks:
Ща бе, Миланов? Нали писах как се мери COP с прилична грешка? Написах ти и колко го премерих на осмицата? Не ти хареса, че процедурата е бавна и не става винаги, а само при конкретни метеорологични условия или просто не го схвана, както винаги?
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk