Счупване на елемент от задвижващия механизъм.
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Преглед за печат
Счупване на елемент от задвижващия механизъм.
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Да видях, го. Счупена е в крайната част /кръстачката/ . Само този елемент може ли да се купи от някъде?https://forum.setcombg.com/attachmen...id=40244&stc=1
Може да се поръча елемент 217 - 4302C106 - Motor louver. Но аз бих се консултирал с фрезист или стругар. Има начини да се ремонтира, въпрос на време и желание.
Благодаря за отговора. Добре ,че тази зима не го ползвам. Иначе желание има ,време няма. Нещата отиват към нов механизъм. Днес поразмърдах клапите . Движи се само малката хоризонтална. Голямата съм я свалил но няма завъртане на отчупения щифт. Да не би да има сензор и да отчита липсваща клапа. Предполагам мотора за клапите е един, или се лъжа ?
Един е мотора, с няколко зъбни колела. Няма сензор за следене на клапата. Фиксирай я с тиксо в едно положение, за да работи машината до края на март. После ще я разглобиш и ще решиш, дали да ремонтираш.
Така мислех да направя , но като го пуснах и вертикалните и едната хоризонтална/здравата , малката/ се движат на около 15-20 градуса ,едните наляво надясно, хоризонталната нагоре на долу. Без да спират. Иначе с дистанционното ги движа навсякъде. Но застанат ли в коя и да е позиция пак има колебания напред-назад. Единствено щифта на голямата хоризонтална клапа не се завърта. Но климатика си работи. Дали не бих могъл да изключа всичките клапи в едно положение ? На букса ли са ?
Закрепих положението. Като се позатопли ще довърша. Ще му направя и профилактика . Може ли да ми кажете за да сваля турбината на вътрешното, трябва ли да свалям изпарителя !?
Искам да ви изразя специална благодарност, DDM87. Вашия фикс реши проблема ми тук.
Накратко само да споделя,оправ их проблема с шума от климатика.Оказа се мотор на турбината.Сменихме го и смазахме втулката с боров вазелин и всичко е ток.Сега работи много тихо само въздуха се чува леко.Това е дано ако някой друг има подобен проблем съм помогнал.
Специални благодарности на Aleksandars:):)
Боровият вазелин съдържа борна киселина и не е добре да се използва за технически цели.
А за какви цели е подходящ? :scared:
Така го намаза майсторът аз само помагах .Исках със силиконова смазка ,но каза че така е по добре,а го извиках защото още е гаранционен и да не счупя аз някоя щипка или нещо друго при разглобяването,а то наистина не е малко и си е голяма играчка.