Отговор: Toshiba Daiseikai 8
RAS-10G2KVP-E / RAS-10G2AVP-E
Консумирана електроенергия в режим охлаждане: 485 W (110 ~ 900)
Консумирана електроенергия в режим отопление: 580 W (90 ~ 1650)
RAS-13G2KVP-E / RAS-13G2AVP-E
Консумирана електроенергия в режим охлаждане: 820 W (170 ~ 1100)
Консумирана електроенергия в режим отопление: 800 W (140 ~ 1800)
Нещо като 2 в 1.:BigGrin Събрани 5ца и 6ца в една машина, харесва ми.
1 Прикачен файл(ове)
Като опция се предлага и възможност за управление на климатизатора чрез PC и телефон.
Прикачен файл 13063
Отговор: Re: Toshiba Daiseikai 8
Цитат:
Първоначално публикувано от
mystikalrs
Добре изглежда наистина, намалили са външното тяло 35кг спрямо 6-та серия 41кг. но за 10-ка пак е добре.
Да видим от какво е спестено като дойде. За сега изглежда добре, запазен е компресора от 5-та серия. Сложили са и йонизатора + осветеното дистанционно на 6-ците с подобрения. Данните от каталозите са още много неточни, може да има промени в теглото на външното тяло.
По-интересното е на каква цена ще дойде:rolleyes: 6-цата спират ли я?
Цитат:
pilot
По-интересното е на каква цена ще дойде:rolleyes: 6-цата спират ли я?
Рано е за цени, след месец предполагам. 6-цата я има все още. Те не са спрени и 5-цата не е спряна, но не се внася заради LOT-10 и глупостите на EU.
За спалня, осмицата ще е перфектна от всякъде. За всекидневна, ако е наистина с 35 кила външно тяло, ще е продаваема при цена до 1500 лева за десятка.
Цитат:
dodo_pv
при цена до 1500 лева за десятка.
Мечтите умират последни...
Бих си върнал думите назад в момента, в който открия някъде инфо, че от Тошиба са се сетили чак сега да влагат в компресорите си неодимови магнити и да ги правят с повече чифтове полюси. И ако капаците на външното тяло са станали, разбира се, пластмасови. Дотогава няма как да съм сигурен, че теглото на външното тяло не е намалено за сметка на обема на топлообменника. Защото, ако наистина са решили да направят така или пък да ползват "по-тънки тръбички", като идиотите от Фуджицу, едва ли биха станали собственост на нормални потребители. Поне така си мисля.
Компресорите им според мен нямат нужда от модернизация, и така са си достатъчно добри.За тръбите обаче и аз съм на това мнение, макар да се съмнявам, че точно в ДАЙСЕЙКАЙ ще им намалят диаметъра.Все още няма сервизна информация, да се надяваме, че скоро ще се появи.
Toshiba 5-та серия е 39 килограма. Ако 8-ма наистина е 35, защото още няма точни данни. Трябва да се види от къде са тези 4 килограма по-малко.
всеки следващ модел ще е все по лек ,световна тенденция .. спестеното е топлообменник естествено ,то се вижда и по максималната мощност .. все пак машинката изглежда добра ,ако наистина има тоя нисък минимум написан ще е комфортна .. но не мисля ,че ще е под 2000 лв за 10ка