Отговор: Toshiba Daiseikai 8
Здравейте! Още един ощипан с Дайсекай 8. Втора сутрин в спалнята се събуждаме на студено, настроен на 23 градуса на авто. Проблема е, че сме с 6 месечно дете. Клапите са супер шумни при достигане на зададена температура, да не приказвам за пращенето на пластмаса от вътрешното тяло(детето се буди). Съжалявам за негативното мнение, но обстоятелствата са такива. Разбрах, че имало някакви тайни кодчета, къде закърпвали положението. Интересно ми е, защо след като се знае, че има ПРОБЛЕМ това не е отстранено или най-малкото побликувани за да се ползват?!? Плюсът на климатика е тихата работа. Не бих го купил отново или препоръчал на приятел!
Честито - успиване между -5 и 5 външна температура.
Кодовете никой не ги споделя, свържи се с фирмата от която сте го купили. И успех....
хубав климатик, ама ... който се е насочил към него, да гледа за друга марка
Ако пукат пластмасите след 3-4 години поутихват - старото ми Фуджицу 12ЛСС толкова му отне. :)
Бе той не работи,какви пластмаси колега,проблема не е козметичен явно.
Проблема не е при всички машини, за това не се прави на всички, а само на тези които имат нужда.
Фикса за така наречено "успиване" най-вероятно ще реши и проблема с припукването и клапите до голяма степен.
Обърнете се към фирмата от която сте го закупили.
А и мисля, че е по-правилно първо да се обърнете към сервиз/инсталатор преди да пишете, че сте "ощипан" и да се изпада в крайности, защото машината наистина е добра.
Цитат:
Първоначално публикувано от
FatBoySlim
...машината наистина е добра.
...за охлаждане.:)
Навирайте ги в 15 квадрата и после се чудете що дремят.:))
На калпавия климатик , стаята му пречи .
Аз такива проблеми нямам...има някакво леко припукване в първите 10-15мин.докато се темперират,после не се усеща че работи климатика,аз не съм го спирал от 3 месеца,също сме с малко дете...нито се буди,нито съм забелязъл да се успива както му казвате...монтиран е в 19 квадрата хол,към него има преходна спалня-15м2,където спи детето,на която вратата е отворена постоянно,на хола вратата към коридора също е отворена винаги,климатика е Daiseikai-10ка.Утре ще ми монтират още 1 бр. същия,само че в друго жилище,където разположението и квадратурите са сходни с гореизброените..ако има някаква разлика в работата му..ще ви уведомя своевременно...:)
Ако питате за температурата-на климатика е зададена 27 градуса,в хола е 25-26,в спалнята на детето е24-25,и в коридора към хола е към 22-23 градуса..
Цитат:
Uran
Здравейте! Още един ощипан с Дайсекай 8. Втора сутрин в спалнята се събуждаме на студено, настроен на 23 градуса на авто. Проблема е, че сме с 6 месечно дете. Клапите са супер шумни при достигане на зададена температура, да не приказвам за пращенето на пластмаса от вътрешното тяло(детето се буди). Съжалявам за негативното мнение, но обстоятелствата са такива. Разбрах, че имало някакви тайни кодчета, къде закърпвали положението. Интересно ми е, защо след като се знае, че има ПРОБЛЕМ това не е отстранено или най-малкото побликувани за да се ползват?!? Плюсът на климатика е тихата работа. Не бих го купил отново или препоръчал на приятел!
Може ли описание на помещението, къде е и снимка на вътрешното тяло (къде е монтирано)?
От днес аз имам нов бонус на моя Даисекай 8 външното се разтрака ,но яко.
Дрънчи на ламарина и от паркчето пред блока се чува .
Така като гледам и барам е от десния край където е капака отстрани и дрънчи в питата.....
така екстра нямах ......
Да го отварям ли нещо да подлагам или да по изкривя малко ламарината ?
Ми ако ти е на чалъм, виж кое точно трака, а и капака лесно се маха.
Цитат:
edi1
Ми ако ти е на чалъм, виж кое точно трака, а и капака лесно се маха.
Сега го разглеждах ,че там е на бебето стаята .
С една отвертка малко поопънал страничната ламарина за да не опира в питата за момента шума изчезна.
Външното е на тампони и като го натисна от тук от там и пак се появява,но от другата страна.
утре на светло ще го видя .
Така или иначе съм му разписал пътния лист на тоя даисекай 8.
Само да си харесам нещо и го пращам при дядо.Той не е добре с слуха така ,че при него ще заспи .
Няма да му пречат шумовете.
Да използвам да питам някакви препоръки!
Мисля за Нокрия Х или.....ограничен съм в това че трябва да се ползват старите тръби,че са вградени.
Мился ,че тръбите бяха 6 на 12 .
Затова отпада уруру ,че няма да мога да му сложа тръбата за въздух
Цитат:
Rafailiev
От днес аз имам нов бонус на моя Даисекай 8 външното се разтрака ,но яко.
Дрънчи на ламарина и от паркчето пред блока се чува .
Така като гледам и барам е от десния край където е капака отстрани и дрънчи в питата.....
така екстра нямах ......
Да го отварям ли нещо да подлагам или да по изкривя малко ламарината ?
Не е лошо да го отвориш и да видиш. Преди две години, моя през есента така се разтрака, все едно павета трошеше.
Вътре намерих осарник, колкото 2 топки за тенис - беше се откачил и перката задираше в него. Никога не бих си помислил, че от един осарник може да изкара такова тракане.
Е тук вече ме разби......лошо ще го отворя още сега
Ще пиша след малко
- - - - - - - - - -
За щастие няма оси!
Проблема го локализират и оправих временно.
Има една ламарина (страничната ) тя завива около3-4 см към задния край на климатика.
Реално тя не се държи от нищо(в смисъл да се стегне с болче) и стой свободна.
Тя опира в горния капак и в долната част .
В горния край трака при досег с капака по надолу при досег с питата .
Сега я поизкривих малко и е под напрежение към капак и тракането изчезна.
Ако пак се появи една самонарезни в задния край отстрани на капак да я стегне и няма да трака .