Айде, безпроблемна работа.Дай после отзиви, че големи машини на ТОШИБА от европейските рядко се слагат, добре ще е да се знае как работят.
Айде, безпроблемна работа.Дай после отзиви, че големи машини на ТОШИБА от европейските рядко се слагат, добре ще е да се знае как работят.
няколко хиляди бройки на година е доста повече от японския внос.
Във форума имам предвид, не знам как е на пазара.
Здравейте!
Обещах,че ще сподея как работи машината!
Независимо, че е 18-ка климатика има изключиелно тихо външно и вътрешно тяло. Външното тяло само в началото се чува при развъртане и то не много, след което се кротва и едвам можеш да разбреш, че работи. Перката на външния мотор едвам се завърта и машината "хич не си дава зор". На външото тяло отдолу/тавата/ има две гуми, които при нужда се свалят.
Вътрешното тяло е доста масивно и пластмасата му е по-дебела, бяла и лъскава от всичките ми клиатици. Няма никакво припукване, протакне и т.н. На 1 -ва, 2-ра и 3-та степен на венилатора се чува лек монотонен звук, който е много-по малко от 30 дцб., както го дават по книжка. Има бутон quiet и при пускането му едвам долавяш звука на вентилатора. Има слийп и еко режим, показване на дисплея,че филтрите са мръсни и др. екстри които може да видите от дистанционното!
С две думи: Впечатлен съм! И мисля, че този път направих добра покупка!
Ето и малко снимки:
[img]http://prikachi.com/images/888/7494888b.jpg[/img]
Този пост е редактиран от valen79; 26-07-14 в 14:38.
Със здраве да си го използваш...Само едно въпросче...Висящия кабал харесва ли ти? И още нещо. На тази машина беше добре отзад да навията по голямо колело за да има метраж...
Благодаря,Aleksandars, вярно е за кабела, който виси, но нали знаеш когато на монтажа присъстват индивиди от женски пол и много мрънкат все нещо куцо се получава, а да ти кажа, че съм си препатил от климатици и това ми беше най-малкия дерт и не ме дразни. Колкото за колелото отзад - от 3 метра тръби остана около 1.4 метра и те го навиха защото както се вижда ще е трудно връзването им с климатика/втората стена пречи/. Колкото е метража - толкоз!
Мен най-много ме дразнят супер евтината гофра и уникалната грозотия с бялата тръба и сините фитинги...
Иначе със здраве да си го ползваш.
Аз все си мисля, че ще има проблем с дренажа зимата. Не е ли прекалено тясна тази тръба - ф25. Иначе машината е супер
Как е сметката за ток?
и мен ме интересува как е машината в студовете ,топли ли .. едно ватметърче ако и се сложи няма да е зле
La4u, Alexi, машината страхотно се справя за сега! От Бургас съм, живея в къща, а в стаята си държи 24 гр. при зададени 24. Трябва просто да държа вентоатора на първа или на втора степен за да си държи градусите, иначе на автоматичен се кротва много и пада с един градус. Сега навън е - 9 гр., а в стаята е 23 при зададни 24 гр.
Външнто и вътрешното тела са много тихи.Най-добрата ми покупка на климтик до сега.
Относно сметката за тока за ноември - 60 лв. само за климатика при непрекъсната работа.
Гледам на снимките с добра излоция сте. Натрупаната сметка за колко квадрата се отнася?
25 кв. м
Аз също съм доволен от моя климатик.....топли животното.Отоплявам 28 кв.м. с крайна северна стена само с вътрешна изолация и ми навъртя 250kW. за декември месец.Държа го на 21 градуса на ауто,вечер и в събота и неделя му задавам 23 градуса.