Здравейте. Предстои ми да купя климатик. Ориентирал съм се към втора употреба. В хола имаме тошиба на 100 волта и сме доволни, но този път ще купуваме по-малък климатик за детска стая с квадратура близо 12 квадрата и височина 2.60.
Минах през 2 фирми в Пловдив за климатици втора употреба. Разгледах и това, което намерих като оферти е следното:
Toshiba RAS-225JDR - модел, който по характеристики ме устройва: Има аспирация, плазма и йонизация и готино дистанционно с опция да мери тока. Такъв тип климатик търся и това ме устройва. Това, което ме притеснява е, че тези климатици са сравнително стари като производство - под 2005-та годин макс до 2007ма. Или поне това, което аз намирам в Пловдив
Другия модел, който харесах е Toshiba RAS-221ND. Добре изглежда хайвана. Произведен 2012 година. Има йонизация, плазма, самопочистване и малко дистанционно. Липсва аспирация, която аз намирам за много хубава екстра. Не държа на самопочистването и не съм имал климатик с такава опция, но съм сигурен, че ще трябва да му се прави профилактика редовно. Тоест не държа на тази екстра. На този етап наистина нищо не мога да кажа освен, че климатикът изглежда добре а и е само на 3 години! И тук да попитам този модел с Daiseikai компресорна система ли е?
Като последна (за сега) алтернатива е нещо различно: National CS-22RFX. Модел 2006-2007ма година. Всички екстри - аспирация, йонизация, самопочистване, има някакъв генератор на кислород. Май няма плазма. Климатикът изглежда добре обаче аз не знам нищо за тези климатици и освен многото екстри и значително по-високата цена не мога да кажа дали е по-добър от горните два.
Какво търся: Климатик, който да работи добре. Да загрява бързо зимата, да има висок коп фактор, да не мисля за ремонти с него и да може консумацията на ток да пада ниско- нещо от порядъка на 50-100 вата би било супер . Предпочитам екстрите йонизация, плазма и аспирация. Предпочитам дистанционно, което ти смята колко ток (в пари) си изхабил за последното пускане и за месеца и разни други глезотии. Макар, че този климатик ще се ползва от децата ми и едва ли ще следят тези неща. Все пак не те плащат сметките за ток
Ще съм безкрайно благодарен на хората, които имат опит да споделят мнението. Отворен съм и към други предложения за климатик. Става дума за Пловдив.
Благодаря!