Отговор: Toshiba AvAnt RAS-137SKV-E3 / 137SAV-E3 или Suzumi RAS-B13N3KV2-E / RAS-13N3AV2-E
1. Не знам за коя клапа става въпрос. Ако е за жалузите за посоката на въздуха, който при on/off се вдигат сами нагоре, то те не се чуват (много са тихи).
2. При мен се чува циркулацията на фреона като мине на on/off и като се върне в работен режим. При включване се чува и как компресора набира и тогава се започва този звук.
Записах звука с телефона и го качих в dropbox. Не знам как ще прецениш силата на звука, но горе долу се разбира за какво става въпрос (отначалото на записа шумоленето е от мен, а в края се включва вентилатора на вътрешното тяло и спирам записа).
Ето и лйнк към звука -> https://dl.dropboxusercontent.com/u/...02.50%20PM.mp3
- - - - - - - - - -
Според мен климатика си работи нормално. Просто сезона е такъв, че изключва и че аз имам много лек сън и се будя от най-малкия шум. Като стане по-студено сигурно няма да го прави това.
Отговор: Toshiba AvAnt RAS-137SKV-E3 / 137SAV-E3 или Suzumi RAS-B13N3KV2-E / RAS-13N3AV2-E
По принцип и клапите и фреона се чуват но само нощно време когато е тихо но не е нещо особено,като шума от фреона е малко по-силен поне при мен с 2,5м. тръбен път.И аз спя леко но никога до сега не ми се е случвало нито едно от двете да ми пречи или събуди.Иначе климатика като цяло вътре си е доста тихичък.
При мен тръбния път е около 2 метра (толкова му дават минимум на климатика). Еми чува си се фреона. Иначе като си работи и като си подържа е тих.
NoneBG, djerami много ви благодаря за споделеното.
Да попитам още нещо: външното и вътрешното тела, долу горе на едно ниво ли са?
Питам, защото ми казаха че ако външното тяло е много по-надолу (примерно под прозореца), шума от фреона е много по-малък. Това било за всички марки климатизатори.
При мен са горе долу на 1 ниво - вътрешното е горе на стената, а въшното на площадка на стълбище между два етажа.
И при мен е на едно ниво.Това с по-ниското външно има някакъв резон,ако е вярно.
Моята Toshiba AvAnt RAS-137SKV-E3 тази сутрин направи един дефрост за 5мн и днес цял ден не е спряла да духа топло. При зададени 24гр в стаята държи 24,2гр, и не спря дори и за 5мн да си почине. Това нормално ли е даа не спира цял ден?
Да. Така трябва да работи и така харчи най - малко ток.
Цитат:
Първоначално публикувано от
kokovox
Да. Така трябва да работи и така харчи най - малко ток.
Благодаря! Ще видим какво ще каже сметката като излезе на 18.12 :)
Блазе ти,при нас в Лом в момента е -7° с мъгла и влажност 95% като дефростите са твърдо на 2,5ч и то при положение че цял ден работи на 370-380W.
Ако при тези условия имаш дефрости на 2.5 часа трябва да почерпиш. ;)
Привет на всички.Извинявам се че пиша в чужда тема ,но в тема за избор на климатик така и не получих отговор.Дилемата е междуToshiba RAS-B13N3KV2-E1/RAS-13N3AV2-E1 - Suzumi +иPanasonicCS-Z12SKEM/ CU-Z12SKEETHEREA.Цената на двата в момента е еднаква.Панасоника е в промоция с безплатен монтаж още 10 дена и след това отива към 2000лв и го отписвам.Ще се ползва в 24м2 хол,пвц дограма,изолация на външна стена и таван.Интересува меединствено да топли добре,да е икономичен и по тих.Предполагам че с охлаждането се справят добре и двата.Йонизатори ,бактериални и др. Филтри не са от значение.Благодаря предварително
Двете машини работят съвсем различно. И двата модела са тихи и икономични. Панасоникът не е зимувал и не е ясно дали дефроста му е тих. Бягай от безплатния монтаж.
Цитат:
Първоначално публикувано от
vankicha
Привет на всички.Извинявам се че пиша в чужда тема ,но в тема за избор на климатик така и не получих отговор.Дилемата е междуToshiba RAS-B13N3KV2-E1/RAS-13N3AV2-E1 - Suzumi +иPanasonicCS-Z12SKEM/ CU-Z12SKEETHEREA.Цената на двата в момента е еднаква.Панасоника е в промоция с безплатен монтаж още 10 дена и след това отива към 2000лв и го отписвам.Ще се ползва в 24м2 хол,пвц дограма,изолация на външна стена и таван.Интересува меединствено да топли добре,да е икономичен и по тих.Предполагам че с охлаждането се справят добре и двата.Йонизатори ,бактериални и др. Филтри не са от значение.Благодаря предварително
За кой град става въпрос и какви са ти приблизително топлозагубите?
от Варна съм.Топлозагуби.......?Нямам представа. Панелен блок,южно изложение,последен етаж,pvc дограма ,гипсокартон с вата на външна стена и таван.Какво значи че работят по различен начин?Нямам навик да следя температури,дефрости,индикации и др.Просто искам като го включа и да забравя че го има