Отговор: Toshiba AvAnt RAS-137SKV-E3 / 137SAV-E3 или Suzumi RAS-B13N3KV2-E / RAS-13N3AV2-E
Сервизните са как да го кажа по-меко, малко са ПМ. Това което е общо достъпно де. Като еуровента. Щото съм ги постнал даже и на SKVP2-ND и на 25ZM-S, ако трябва да им вярвам тошибата трябва да излети и да наместя ZM-S на нейното място. Но реалността е като от земята до слънцето.
Отговор: Toshiba AvAnt RAS-137SKV-E3 / 137SAV-E3 или Suzumi RAS-B13N3KV2-E / RAS-13N3AV2-E
Цитат:
Първоначално публикувано от
Alexi
това са максимални мощности .. сузуми се вижда обаче че е по икономичния климатик а разликата в мощността е малка
На мен пък ми се вижда обратното, LMC отдава повече с почти еднакъв COP.Само годишната консумация на Тошибата е по-ниска 1119кв. А на LMC е 1225кв.
Sent from my" Xperia M4 Aqua"
Колеги като стана въпрос,така и не успях да намеря някъде систематизирана иформация за тестовете от Евровент и дали изнесените резултати са верни.Сега преглеждайки данните за описания LMC,излиза че той отдава повече при -15° дори от Дайсейкай,а пък 12LLCC примерно повече от 16-ка Дайсейкай 6,5 и 18-ка Сузуми,както и от 35ZMX-S и при това със съвсем малка разлика в СОР.Когато търсех климатик 12LMCA и12 LLCC ми бяха в ценовия диапазон но навсякъде не ми ги препоръчваха за помещение над 20кв,защото при ниски температури няма да се справят,включително и тук във форума,а ми препоръчваха някой от горните или LUCA но не и LMCA.От къде идва разликата от различни условия на измерване или пък наистина данните са верни и най-високия клас на МХИ и Тошиба отдава по-малко при -15° от най-ниския клас на Фуджитсу,при това с не особена разлика в СОР.
Като видиш с кого има договор относно климатичната техника и къде ЕУРОВЕНТ прави тестовете си, ще ти се изяснят нещата.Нито една сериозна лаборатория, визирам финландците и шведите нямат договор с тях и не тестват климатизатори за дома.
Прекалено "умаляло" туй LMCA бе колеги. Цели 26 кг отвън, вътре има няма 8 и половина....с каква пита е тва чудо ???
Как ги вадят тея параметри при минус 15*. ??
То по -читав от дасекай-я , егати супер инвертора го направиха...:confused:
То на хартия нещата са "бетон".....
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Абсолютно, на хартия е едно, а в реални условия е друго. Така и така вече се пише и за други модели и марки, мога да споделя следното. Имам сузуми 13 в ~20 кв.м.(на отворени врати, така че кв.м. не са много точни) и MHI 25ZM-S в 13 кв.м. Миналата зима забелязах, че Хевито харчи колкото ако не и повече от тошибата, но на -18, то си духаше с гореща струя, а тошибата духаше съвсем слабо с ниска темп. при положение, че в стаята темп. беше 2-3 градуса под зададените. После като се постопли, пак започна да духа топло и навакса разликата.
Може да е било моментно състояние. Нямаше такива студове за дълго време, та не мога да каже, че това е поведението. Споделям наблюдение :)
Днес ми монтираха Suzumi. Стори ми се странно, че прави дефрост при положителни температури. Струва ми се, че го прави след като достигне температурата в помещението, изключи и че прави този дефрост преди да се включи. Мобе би така му е зададен по алгоритъм (макар че при +9 не трябва да го прави). При други има ли го този дефрост при положителни температури?
Външния топлообменник беше ли замръзнал?
Не знам. Не съм го гледал. Може ли само отзад зад топлообменника да се види или трябва да се маха горния капак?
- - - - - - - - - -
Сега пак го направи. Беше на топло на 3та степен, на 21 градуса, но в стаята е станало 24.8 (може би защото натам духа към термометъра). Странно, че не изключваше на 21-22, а си работеше и консумираше около 230W. Включих вентилатора на auto и скоростта му се намали. После натиснах бутон quiet и взе да се чува звук и сетна лампата PRE DEF (а може да е започнало и когато е вентилатора е намалил опоротите си). Провирих и няма лед по топлообменника, нито влага. Времето е сухо и според синоптик.бг е 9 градуса (усещало се като 7).
Не се подвеждай с Pre Def,когато прави дефрост свети въпросната индикация постоянно.А като е On/Of светва вдига клапата и изгасва лампата,като продължава да върти турбината леко.
Това не са дефрости ,чети си описанието на лампичките.
И отново започна с твоето!Това е последното мнение,което редактирам!
Прави сте. Не са дефрости, понеже лампата светва за около 2 минути (а дефроста сигурно е около 10). В описанието подгряване/размразяване. Първо мислех, че просто са го превечли и когато размразява, се подгрява някакъв нагревател отвън на топлообменника. Сега сутринта увеличих градусите и веднага светна лампичката. Явно това идикира, че се загрява преди да почне да духа топло (може би е тази функция (ако я има) топъл старт, да не ти духа студено). Но се чуваше движението на фреона и малко дразни (през ноща го направи). Може би като стане по-студено и климатика не достига до минимума си и не се работи в on/off - тогава няма да го прави и няма да се чува.
За on/off разбрах че вдига клапата, защото се оптвах да я фиксирам надолу, а той постоянно си я вдигаше нагоре.
И аз се интересувам от този модел и имам няколко въпроса:
- Чува ли се като мести клапата когато работи on/off? По-специално ме интересува дали се чува през нощта?
- Кое се чува по-силно - клапата или движението на фреона?
Цитат:
Първоначално публикувано от
NoneBG
..... Но се чуваше движението на фреона и малко дразни (през ноща го направи) ....
За on/off разбрах че вдига клапата, защото се оптвах да я фиксирам надолу, а той постоянно си я вдигаше нагоре.