Отговор: Toshiba AvAnt RAS-137SKV-E3 / 137SAV-E3 или Suzumi RAS-B13N3KV2-E / RAS-13N3AV2-E
djerami, franki1 благодаря ви за отзивите.
Да попитам, чуват ли се шумове от вътрешното тяло когато машината работи в on-off режим (когато навън времето е топло и изключва)? Примерно шум от фреона.
Турбината на вътрешното тяло форсира ли се след излизане от off или си работи на ниска скорост?
Отговор: Toshiba AvAnt RAS-137SKV-E3 / 137SAV-E3 или Suzumi RAS-B13N3KV2-E / RAS-13N3AV2-E
137SKV-E3 Чува се преливане на фреон и турбината си е шумна на моменти,при излизане от off режим.Но това не го прави лош климатик.
Да винаги се форсира след on-off дори когато е на Quiet режим,трае съвсем кратко но форсирането го има.При мен монтажа е почти гръб в гръб с къс тръбен път и при дефрост се чува движението на фреона,а при on-off не винаги само когато е много топло.При по-дълъг тръбен път,може би нещата ще стоят по-добре.
За Toshiba 137skv-e3, не знам защо го чувате този фреон? Аз например не го чувам. Най-вероятно това може да се получи от прекалено късия тръбен път между външното и вътрешното тяло. В pdf ръководството, което изтеглих от интернет си пише за този модел климатик ясно си пише, че тръбния път трябва да бъде минимум 3 метра. Затова аз и от майсторите изрично исках това да бъде изпълнено! Въпреки че те малко се дърпаха и почнаха да ми хитруват за още 1 метър тръби. Тогава им показах този документ. Все пак аз си плащам, и типично по български все гледат да спестят от материали. Говорих с един хладилен спец и той ми обяснява, че това е необходимо за по-доброто втечняване на фреона.
И като е ясно написано, че минималният тръбен път трябва да е 3метра и това не се спазва се отива в графата "Неправилен монтаж". Така ли е или не? А при неправилен монтаж и неправилна употреба гаранция май нЕма.:)
Извинявам се в предния ми пост съм написал, че за този модел Toshiba 137skv-е3 производителят изисква 3 метра. Сега видях pdf документа отново. Пише 2 метра. За което се извинявам. И за радост на монтажниците;)
При мен тръбният път е 2,5м и дилемата беше или по-къс или много дълъг и грозен,заради местоположението на външното и вътрешното тяло.Може би трябва да конкретизирам за шума от фреона,значи през нормалното ежедневие когато в помещението има хора и например телевизора работи не го чуваме,даже ако не е ватметъра понякога не разбираме кога е в дефрост и кога е приключил,но тихо ли е определено се чува.И аз смятам,че с по-дълъг тръбен път нещата ще стоят още по-добре.
При мен е 3,6м.навито в кръг и се чува пак.
Утре очаквам да ми монтират тoshiba 137skv-e3, ще видим как ще се държи :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
Йордан Илиев
Утре очаквам да ми монтират тoshiba 137skv-e3, ще видим как ще се държи :)
Как е?
Засега съм много доволен, топли доста по-добре от този панасоник в подписа ми. При зададени му 24гр, в стаята държи 24.7гр, а тя е 22кв/м, докато панасоника поддържаше в стаята 22.9-23.6гр при зададени му отново 24гр.Иначе фреона се чува едвам, едвам, Имам два въпроса, защо за 2-3сек преди да почне да духа, светва оранжевата лампа сякаш все едно дефрост прави. И защо при насочени надолу клапи, когато спре да духа те пак се качват пак горе? Като за начало съм доста доволен, ще го видим като температурите паднат под 0-та как ще се държи.
Индикацията pre.def. светва, преди да стартира вътрешния вентилатора да издухва топъл въздух. Когато достигне температура, и машината изключи, клапите се вдигат нагоре, за да не се усеща, движението на въздуха от турбината, за да следи промяна на температурата, чрез леко обдухване.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Aleksandars
Индикацията pre.def. светва, преди да стартира вътрешния вентилатора да издухва топъл въздух. Когато достигне температура, и машината изключи, клапите се вдигат нагоре, за да не се усеща, движението на въздуха от турбината, за да следи промяна на температурата, чрез леко обдухване.
Благодаря Ви за информацията
Сузуми има една клапа за нагоре и надолу. Не ми е направило впечатление да шуми. Турбината е по-шумна, но ако не си супер чувствителен не е проблем.