Отговор: Toshiba Super Daisekai 8 -Въпроси
Цитат:
Първоначално публикувано от
emil vasilev
Пича е от Лапландия и още не мога да проумея как с тия две машини топли 130 кв.м. Бил съм там и тия -16гр. за които споменава си е направо топло време.
Това естествено няма как да стане, освен ако не живее в землянка окопана в земята или в подземен бункер.
---------------
Цитат:
miroslav_dt
Ми той имаше един българин, който разправяше, че с един FH топлел над 100кв къща ама забравих в коя скандинавска беше, после се разбра, че там имали някви страшни изолации и даже зор не си давали машините
В интернет всеки може да твърди каквото си иска, проблемът е дали може да го докаже.
Тошибите ще пускат ли нови модели на пазара тази година?
А бе то и тяхното "топло" не е баш като нашето. На мен при 17-18С си ми е направо студено.
То има как да стане, но естествено "болгарикус неверникус експертос по всичкос без покритиес" ще заклеймява всичко, което не е виждал с очите си до гроб.
Тука има ли човек, с DAISEKAI 8 13ка на който не му се "успива" машината.
Цитат:
zliqiliq
Ти ми намери човек на който му се успива. Тия дето ги тиражират подобни слухове са мазни тролове. :taz
Цитат:
zliqiliq
Има. Ти защо се интересуваш?
Защото искам такава, ама неща да разбирам за бъговете и по трудния начин.
Ако искаш такава, трябва да намериш истински майстор да ти я монтира. Защото ръководството за монтаж е объркано и повечето монтажници не са наясно. Или да изчакаш от Тошиба да подменят вътрешните платки, връщайки стария софтуер на шеста серия. Зависи колко си на зор! :Drinks:
"Ти виждал ли си как работи европейски дайсейкай или си го гледал в някоя фотогалерия? "
Това как се връзва с горното? Пак не четеш какво пишеш! В едната тема го хвалиш, а в другата съветваш човека да изчака да му сменят софтуера. Последно?
Цитат:
SPSt
В едната тема го хвалиш, а в другата съветваш човека да изчака да му сменят софтуера. Последно?
Те няколко личности (в един корпус) пишат с тоя акаунт. Като се разберат по между си, ще излязат с обща резолюция.
Цитат:
SPSt
"Ти виждал ли си как работи европейски дайсейкай или си го гледал в някоя фотогалерия? "
Това как се връзва с горното? Пак не четеш какво пишеш! В едната тема го хвалиш, а в другата съветваш човека да изчака да му сменят софтуера. Последно?
Връзва се съвсем логично и е много простичко да се разбере. Човекът със сигурност ме е разбрал, за разлика от теб. Хвалят се хубавите жени, не машините :) Това, че машината си има трески за дялане не значи, че не може да си върши работата. Решението дали и кога да си я вземе зависи само от него и колко е на зор. Сигурен съм, че ако го прочетеш още четири пъти, ще ме разбереш :)
Според мен от топ моделите не се очаква да имат трески за дялане ( макар че е факт ) щото 2500 не са малко пари ..
И моят се успива, това което забелязвам е, че го прави само когато зададената температура е 22 градуса а външната на външното тяло от 0 до + 5С
Цитат:
dodo_pv
Връзва се съвсем логично и е много простичко да се разбере. Човекът със сигурност ме е разбрал, за разлика от теб. Хвалят се хубавите жени, не машините :) Това, че машината си има трески за дялане не значи, че не може да си върши работата. Решението дали и кога да си я вземе зависи само от него и колко е на зор. Сигурен съм, че ако го прочетеш още четири пъти, ще ме разбереш :)
:offtopic:Едва ли ще ти чета "бисерите" по 4 пъти. Ти не ги четеш по веднъж, искаш другите да ти ги четат. Честно казано и един път ми идва в повече. Струва ми се, че не само на мен.
Цитат:
Alexi
Според мен от топ моделите не се очаква да имат трески за дялане ( макар че е факт ) щото 2500 не са малко пари ..
Много съм писал за европейската осмица и не искам да се повтарям. Който се интересува, може да ги прочете. Моделът е с уникално управление към настоящия момент и предлага много по-голям комфорт от този на пета серия дайсейкай, който също имам. По-големият комфорт е свързан с между 10% и 15% преразход на еленергия и може да се избира от потребителя (дистанционното). Може да се избере и режим на работа, както пета серия, който е малко по-икономичен и не толкова комфортен. Това е резултатът от последните тестове, благодарение на допълнителната информация и забележки, които получих от колегата Badr. За сведение на потребителите, пета серия на дайсейкай е по-ограничена в отношение комфорт и нива на шум. В коментирания случай, треските за дялане на осма серия се намират в документацията на модела, а не толкова в самия него. Има възможност да се монтира и да работи коректно, без предстоящия даунгреид, но конструкцията на помещението и мястото на монтаж трябва да го позволяват. Ако монтажникът не е наясно с тези особености, по-добре да не се занимава с този модел. Има и други.
Не мисля, че за модела остана нещо, което да не е изяснено. Надявам се да съм помогнал, да не съм изхвърлил бисерите на свинете :Drinks:!