Отговор: Toshiba Super Daisekai 8 -Въпроси
  Монтажниците искаха да го набучат почти до тавана. Добре че видях, къде са отбелязали с молива дупките, преди да пробият. Показах им схемата и те казаха че няма проблем и щом искам ще го свалят където искам. Иначе наистина няма много възможности за монтаж.  Стаята малка, отвън няма тераси.  Бях се усетил, че тръбите ще дават смущения в работата, затова и съм ги дръпнал на по 30 - 32 санта от тях. Това беше максимума.

Интерсното е, че машината в детската ми се успива най- често. А тя е най-студената стая по принцип(когато не топля)Една външна северна стена, една външна западна (Разбира се изолирани). Освен това тръбите на парното са от лявата страна на климатика. А термодатчика е от дясната страна на вътрешното тяло.Реално има около 90 - 100 см до датчика.   Обаче в тази стая климатика редовно се успива.

Същевременно имам в другата спалня огледално разположение на нещата. Южна стена. Тръби на парното минават от дясно на вътрешното тяло. Т.е на 40 санта от датчика за топлина. Стаята като цяло си е осезателно по-топла от детската(когато не топля). Квадратурите и на двете са еднакви. И тази машина си работи почти без проблеми ?! 

Досега винаги съм ги оставял на еднакви градуси. Както и да е. Ще видя като сложа за проба тоя вентилатор дали ще се оправят нещата. Или просто още ще трябва да застудее, Да изстине още повече блока и да почна да имам прилични топлозагуби :)
  ехее на половин метър от тавана че аз ще си удрям главата като минавам покрай него .. мерси .. в упътването на повечето климатици пише 5 см ,значи са достатъчно
  Ако е възможно 10-12 см. е добре. Да не забравяме, че обикновено на това ниво минават и кабели. Трябва и с тях да се съобразяваме...
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
dodo_pv 
    Поддържа толкова градуса, колкото пише на дистанционното. Винаги! Дори и залепена за тавана, пак работи.

Мда, според мен така трябва да работи машина от висок клас, че и от среден...Тава да се задават 2-3 градуса повече, че да поддържа желаната температура не е сериозно и нормално. Аз ли ще му слугувам или той на мен...? Един дърт Панасоник, наврян да не казвам къде, цепи градусите, че и ги подминава малко:)
     1 Прикачен файл(ове)
  Не е много ясно колко е висок класа на осмицата и доколко софтуера му компенсира орязания компресор. Не открих информация за джъмперна пренастройка на поддържаната температура в + или - . Долу е на Алекси старото Хитачи, което подминава заданието с поне градус, тъй като е "пропаднало" в долния си край на 2.10 м.
 https://forum.setcombg.com/attachmen...id=18435&stc=1
@Alexi, ти си бил строен, като шпилка! ;)
  Не мога да разбера ,що си мислите че ако климатика е сложен на 5 см от тавана в ъгъла на стая от 16-17 кв с прилични топлозагуби,то той ще поддържа колкото си му задал ,в другия ъгъл на стаята ,на 5 м разстояние и 50 см от пода.Това няма как да стане,освен ако няма датчик в дистанционното и то не е поставено във въпросния ъгъл.Иначе задаваш 1-2 гр над това което искаш да е,и по силен вентилатор.
  Хора без работа вманячили сте се в някви стоиности за мен е важно да ми е комфотно без значение на градусите.
   Цитат:

dodo_pv 
   Не е много ясно колко е висок класа на осмицата и доколко софтуера му компенсира орязания компресор. Не открих информация за джъмперна пренастройка на поддържаната температура в + или - . Долу е на Алекси старото Хитачи, което подминава заданието с поне градус, тъй като е "пропаднало" в долния си край на 2.10 м.
 https://forum.setcombg.com/attachmen...id=18435&stc=1
@Alexi, ти си бил строен, като шпилка! ;)

еехехехе бях го забравил как изглежда тоя бръмчащ кашон .. но топлеше спор няма
  Ако горе при климатика е топло( колкото си задал) това не е успиване.
  Според мен , ако температурата горе при него е толкова колкото си задал , то машината е със софтуерен  дефект или моите са с такъв , не са от тази марка но са пак за високо стенен монтаж и не се успиват ...:) Отгоре разстоянието е около 15 сантиметра , а от пода до тялото е около 2,30м ... При зададени 23 градуса на дистанционното на 70 сантиметра от пода е 23 градуса  ,на пода 21 (отдолу не се обитава в момента) над тялото 26-27 градуса ...
  При мен на два пъти съм го хващал да успива по абсолютно същият начин като на колегата Insomniа, но и двата пъти е ставало след hipower режим и с разликата, че външното си върти а вътрешното спи зимен сън. Рестарт и всичко си идва на място.
  Според мен успиването и неточно подържаните стойности основно се дължат на недоброто място на тем.датчик и по-ниските обороти на турбината.Например при Панасоник на степен Lo 970rpm, на 5серия е 750rpm,на 8серия 660rpm,дори на M е 880rpm,а на 8серия е 840rpm.Та са по-малко духливи да създават по-добър комфорт,но за сметка на това повечко си почиват:BigGrin
   Цитат:

miroslav_dt 
   При мен на два пъти съм го хващал да успива по абсолютно същият начин като на колегата Insomniа, но и двата пъти е ставало след hipower режим и с разликата, че външното си върти а вътрешното спи зимен сън. Рестарт и всичко си идва на място.

Нищо не си разбрал. При успиване, нищо не работи. Осмицата акумулира топлина, преди да спре компресора. Това си видял.
  dodo за мен топленето на себе си е успиване.Не знам ти успиването как го разбираш.